Klasszikus formák és modern törekvések 4

A makói Glorius Vigadó udvarában kedden este nyílt meg a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum főrestaurátora, V. Nagy Nándor képzőművész szobrászati és grafikai munkáit bemutató, Tavaszváró egyéni kiállítása.

Klasszikus formák és modern törekvések 6

A tárlat vendégeit Bodrogi Ferenc, a Grand Hotel Glorius tulajdonosa és Toldi János, Makó Város képviselőtestületének tagja köszöntötte, hangsúlyozva a kiállított művek és a felújított épületek által határolt környezet harmóniáját.

Klasszikus formák és modern törekvések 3

– V. Nagy Nándorról kijelenthető, hogy összeművészeti tehetség – állapította meg a kiállítást megnyitó Feledy Balázs művészeti író, rámutatva, hogy a vásárhelyi művész mai kor inkább egy-egy területre specializálódó alkotói között a komplexitást képviseli. S ma, amikor szobrászatról esik szó, leginkább kőből, fából, bronzból készült alkotásokra gondolunk, holott fontos a kerámiaszobrászat is. Hiszen ennek alapanyaga maga a föld, az emberi történelem legősibb, plasztikai formálásra alkalmas matériája, mely V. Nagy Nándor művészeti elképzelései és látomásai eredményeképp rendeződik harmonikus formába. – hangsúlyozta Feledy Balázs.

Klasszikus formák és modern törekvések 1

– A művész általa képviselt, a tradícióra és innovációra épülő lírai archaizmusnak fontos alapja az elődök munkája, de annak nem közhely-szerű ismétlését adja, hanem azt a kortárs irányzatok felé haladva formálja műtárgyait, felruházva azokat saját tehetségének invencióival – jellemezte V. Nagy Nándor munkásságát a kiállítás megnyitóján. A művészeti író kiemelte, hogy az alkotó legújabb sorozata, a kiállításnak is címet adó Tavaszvárók klasszikus görög női formákat idéznek, amelyek bizonyítják a fiatal vásárhelyi művész állandó megújulását is.

Klasszikus formák és modern törekvések 18

A kiállítás augusztus 22-ig naponta 10 és 17 óra között tekinthető meg, a Grand Hotel Glorius recepcióján történő előzetes bejelentkezéssel.

Klasszikus formák és modern törekvések Klasszikus formák és modern törekvések 2 Klasszikus formák és modern törekvések 5 Klasszikus formák és modern törekvések 4  Klasszikus formák és modern törekvések 7 Klasszikus formák és modern törekvések 8 Klasszikus formák és modern törekvések 9 Klasszikus formák és modern törekvések 10 Klasszikus formák és modern törekvések 11 Klasszikus formák és modern törekvések 12 Klasszikus formák és modern törekvések 13 Klasszikus formák és modern törekvések 14 Klasszikus formák és modern törekvések 15 Klasszikus formák és modern törekvések 16 Klasszikus formák és modern törekvések 17 Klasszikus formák és modern törekvések 19  Klasszikus formák és modern törekvések 20