Vásárhelyen is az egekbe szöknek a dinnyeárak?

Akár 30-40 forintos drágulást is tapasztalhatnak a dinnyevásárlók az elmúlt néhány napban Hódmezővásárhelyen. Egy helyi termesztő szerint ez azonban még nem a vége: elképzelhető, hogy a jövőben még mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, ha dinnyét szeretnénk venni.

Több olvasónk is megkereste szerkesztőségünket, hogy nem értik, néhány napja miért kerül a dinnye kilója az eddigi 80-90 helyett 110-120 forintba.

– Országosan dinnyehiány van, mivel a forró időjárás miatt hirtelen véget ért a szezon – tájékoztatta lapunkat Pap Róbert. A vásárhelyi dinnyetermesztő hozzátette, folyamatosan keresik őket a boltok, hogy mennyi dinnyét tudnak még biztosítani, mivel már alig lehet olyat találni, akitől be tudnák szerezni a gyümölcsöt.

Vásárhelyen is az egekbe szöknek a dinnyeárak? 1

A kínálat tehát a piacoktól a bevásárlóközpontig mindenhol csökkent, a kereslet viszont nem változott. Pap Róbert szerint lehetséges, hogy lesz még későbbi érésű dinnye, de ez nem fogja kielégíteni a vásárlói igényeket. Éppen ezért szinte biztos, hogy az árak nem állnak meg, hanem tovább emelkednek. Szegeden már 150-160 forintért adják a dinnye kilóját, de nem kizárt, hogy Vásárhelyen is hasonló összeget kell majd fizetni érte.