A nap képe: fesztiválon

Tippek kezdőknek, hogy a fesztivál a nyár legjobb élménye legyen!

A nyár utolsó hónapjában is zajlanak a fesztiválok. Ami a környéket leginkább érinti, az a Szegedi Ifjúsági Napok, ami augusztus 22. és 26. között kerül megrendezésre a szegedi Partfürdőn. A SZIN idén 50 éves, így a jubileum miatt a megszokottnál nagyobb tömegre számíthatunk. Mai cikkünkben néhány tippet-trükköt osztunk meg, ami nem csak a SZIN során, hanem bármilyen fesztiválon hasznos lehet.

Egy fesztivál során valószínűleg nem alvással fogjuk tölteni az éjszakákat, de azért jó, ha van egy hely, ahová visszavonulhatunk, és a kipihenhetjük a koncerteken való tombolást. Ezért fontos, hogy legyen egy jó sátrunk, amit igyekszünk minél jobb helyre felállítani. A jó sátorhely találása érdekében érdemes minél korábban érkezni. Hogy milyen is egy jó sátorhely? Legfőképpen árnyékos, és közel van a zuhanyzóhoz. Igyekezzünk nem gödörbe állítani a sátrat, hiszen ott könnyen megáll az esővíz, és az is fontos, hogy jól rögzítsünk, mert egy hirtelen jött szeles viharban nagyon könnyen el tud repülni.

A lányoknak fontos, hogy minden nap szépek legyenek, így van ez egy fesztiválon is. Érdemes csinos, de minél praktikusabb ruhaösszeállításokat viselni. Fontos, hogy minden eshetőségre fel legyünk készülve az időjárás terén. Egyáltalán nem ritka, hogy nagy esőzés alakul ki, így jól jön egy gumicsizma is. Szerencsére ma már ebből is divatosabbnál-divatosabb darabokat találhatunk. Ha úgy alakul, hogy jó az idő, és nem egy sártengerben mászkálunk, nagyon fontos egy kényelmes cipő. Talán ez a legfontosabb az összes ruha közül, hiszen a nap legnagyobb részét talpon fogjuk tölteni, így érdemes a kedvenc sportcipőnket viselni.

A közösségi oldalakon láthatjuk a szebbnél-szebb fesztiválsminkeket is, de praktikusabb a lehető legkevesebb mennyiséget viselni, mert ha a melegben nem is, a bulizásban biztos, hogy le fogunk izzadni, és nem szép, az elkenődött festék. Ha mégis úgy döntünk, hogy szeretnénk kifesteni magunkat, érdemes vízálló termékeket használni. Ezek mellett a napvédelemre is készüljünk fel, feltétlenül vigyünk magunkkal naptejet.

A higiénia kifejezetten fontos egy fesztivál során, hiszen nem a legjobb körülmények között fogunk tölteni egy hetet. Az alap tisztálkodási szerek mellett legyen nálunk kézfertőtlenítő és esetleg nedves törlőkendő is.

A technika a mindennapjainkban is nagy szerepet játszik, nemhogy egy fesztiválon, amikor szeretnénk a legjobb pillanatokat megörökíteni, így érdemes egy külső akkumulátort is magunkkal vinni, hogy legyen biztos áramforrásunk.

A pénztárcánk legyen minél kisebb és sokzsebes, amiben csak a legfontosabb irataink vannak, és ezt mindig tartsuk magunknál.

Végül – de nem utolsósorban – mindenképp jó kedvvel érkezzünk a fesztiválra, hiszen ezzel az esetleges apró problémákon könnyen túl tudunk lépni, és nagyon sok jó élményben lehet részünk.

Jenei Eszter

Fotó: Illusztráció (MTI)