Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 10

Húsz hátrányos helyzetű roma diákot jutalmaztak a jó tanulmányi eredményükért hétfőn Hódmezővásárhelyen. Azok a gyermekek kaptak elismerést a házasságkötő teremben, akik legalább négyes átlaggal zárták a tanévet.

A Hódmezővásárhelyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2017-ben hirdette meg először a Jó Tanulók Jutalmazása programot. A kezdeményezés sikere nem is nyilvánulhatna meg jobban: míg tavaly 5, addig idén 20 vásárhelyi hátrányos helyzetű roma diák jelentkezett, hogy teljesítette az elismeréshez szükséges négyes átlagot a tanév során.

Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók

– Ez az alkalom is rendkívül fontos a roma felzárkóztatásban, ezért a jó tanuló roma gyermekeket egy-egy 5 ezer forintos vásárlási utalvánnyal és oklevéllel díjazzuk – tudtuk meg Mátrai Attilától. A nemzetiségi önkormányzat elnöke hozzátette, a jövőben a jutalmat a nemrég elhunyt Choli Daróczi József cigány író, költő, pedagógusról nevezik majd el.

Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 4

–  Orbán Viktor kormányfő is az oktatást és a foglalkoztatást tartja a roma felemelkedés két legfőbb kulcsának. A megvalósuláshoz elengedhetetlen az ilyen jellegű programok indítása – mondta még el Mátrai Attila.

Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 11

Lázár Bettina Bianka is a díjazottak között szerepelt. A lány az idén ballagott el a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolából, szeptembertől pedig a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban folytatja a tanulmányait. Szülésznőként, vagy óvónőként tudja elképzelni magát felnőttként.

Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 1 Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 2 Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 3 Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 5 Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 6 Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 7 Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 8 Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 9 Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 11 Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 12 Utalványt és oklevelet kaptak a roma tanulók 13