Tuti tippek narancsbőr ellen!

A nők több mint kilencven százalékának életét keseríti meg a narancsbőr. Legyen fiatal vagy idős, sovány vagy telt alkatú bizony senkinek nem egyszerű feladat elérni a makulátlan bőrt.

A narancsbőr kezelésére és csökkentésére ma már  mindenki számára sok könnyedén hozzáférhető stratégia létezik. Jó hír, hogy ha figyelünk a testünk igényéire és bevetünk néhány praktikát is, akkor sikeresen leszámolhatunk vele. A kezdeti lépesekhez adunk néhány tippet.

Válogassuk meg mit eszünk!

A szervezetünkbe került ételek minősége és mennyisége bizony a bőrünkön is meglátszik.  Kerüljük a cukros és a finomított lisztet tartalmazó ételeket. Együnk sok gyümölcsöt, zöldséget és halat. Ha nassolni támad kedvünk ne csokit és csipszet együnk. Ma már válogathatunk a különböző aszalt gyümölcsök és magvak közül.

Igyunk sok vizet!

Fogyasszunk elegendő és megfelelő minőségű folyadékot. Ügyeljünk arra, hogy  napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet vigyünk be a szervezetünkbe. Kerüljük a cukrozott üdítőket és a kávét. Helyette igyunk facsart gyümölcslevet és gyógyteát.

Mozogjunk sokat!

Ha rászántunk magunkat, hogy felvegyük a harcot a narancsbőrrel, akkor a rendszeres testmozgás elengedhetetlen. A leghatásosabb ha minden nap mozgunk, egy-egy pihenőnap beiktatásával. Ha erre nincs időnk, akkor legalább heti háromszori alkalommal szakítsunk  időt testmozgásra. Kocogás, futás, kerékpározás, fitnesz, zumba, tánc – bármi jöhet, ami jól megmozgatja az izmokat és az érintett területeket.

Le a káros szenvedéllyel!

Próbáljunk lemondani szenvedélybetegségeinkről, úgy mint a cigaretta, a  kávé vagy az alkohol.  Sajnos, nagymértékben hozzájárulnak a narancsbőr kialakulásához.

Váltózuhany

Ha az előző négy pontot szigorúan betartjuk, akkor már jó úton haladunk. De ne feledkezzünk meg a külsőleg alkalmazható módszerekről sem. A mindennapok során az érintett terülteken alkalmazzunk hideg-meleg váltózuhanyt. Fokozza a vérkeringést és erősíti a szöveteket.

Szauna

A szaunában található hő illetve az utána vett hideg fürdő hatására felpezsdül a vérkeringés, fokozódik az izzadás. Elindul a szervezet méregtelenítése. A bőr feszesebbé, simábbá válik. Ha rendszeresen szaunázunk számíthatunk a változásra. Azonban egy – két alkalomtól ne várjunk csodát.

Narancsbőr elleni krémek és illóolajok

Narancsbőr ellen azok a készítmények jelenthetnek megoldást amelyek fokozzák a vérellátást, nyirokkeringést. Ezáltal könnyebben távoznak a lerakódott salakanyagok. A leghatásosabbak a koffeint, algákat és gyógynövényeket tartalmazó krémek. Ha az illóolajok szimpatikusabbak  számunkra válasszunk a fahéj, a boróka, a citrom vagy a rózsa olaj közül. Az olajokat soha ne alkalmazzuk közvetlenül a bőrünkön, hiszen irritációt okozhatnak. Mindig keverjük egy bázis olajba.

Kép forrása: pixabay.com