Madártávlatból: így fest a Kossuth helyén készülő tavas szabadidőpark

Lentről most nem sokat lehet még kinézni az egykori Kossuth szakközépiskola helyén épülő tavas szabadidőparkból, de madártávlatból már jól látszik, milyen lesz.

A vásárhelyi közgyűlés 2015-ben megszavazta, hogy az abban az évben lebontott, de már 2011-ben meglehetősen rossz szerkezete miatt bezárt Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola hűlt helyén pihenőpark épüljön, illetve felújítsák az Kodály Zoltán utcai, de a kőfal melletti Európa Parkot a Zöld Hódmezővásárhely – Környezettudatos Közterület Megújítás Hódmezővásárhelyen Zöld Hódmezővásárhely – Környezettudatos Közterület Megújítás Hódmezővásárhelyen projekt keretében. Erre összesen 831 milliót nyert a város. A költségeket teljes egészében az Európai Regionális Fejlesztési Alap állja

Madártávlatból: így fest a Kossuth helyén készülő tavas szabadidőpark 1

A szabadidőpark építéséhez júniusban kezdtek hozzá. A 19 ezer négyzetméteres területre épített pihenő parkban nem csak 3000 négyzetméteres tavat mélyítenek. De az eredetileg elfogadott terv szerint többek között pihenő-, játszó-, sportterület, pavilont is építenek. A tó körül lépcsőzetesen alakítják ki a teret amely átvezet a természetes napozórétek, dombok, virágos rétek világába. Az utakhoz mindez hidak és fadekkek kapcsolódnak. A területen a hazai ökológiai viszonyoknak megfelelő, honos fajokat telepítenek.

A várhatóan az év végére elkészülő parkban gumiburkolatú játszótér és csúszda is épül, de a nagyobbakat fittness tér is várja A parkban n minőségi utcabútorokon lehet majd pihenni.