Több mint félezer alkotás érkezett a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Még mindig tart a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlatra beadott képek bírálata. A zsűrinek nincs könnyű dolga, hisz 241 alkotó 530 műve közül kell kiválasztaniuk a legjobbakat.

– A beadott művek között 295 festmény, 107 grafika, 114 plasztikai alkotás, valamint 14 máshova nem sorolható, vegyes technikával készült egyéb mű szerepel

– mondta Miklós Péter, a Tornyai-múzeum igazgatója a zsűrizésről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Több mint félezer alkotás érkezett a Vásárhelyi Őszi Tárlatra 1

A szerdai napon az öttagú zsűri a szobrászati, festészeti anyagot és az egyéb műveket válogatta végig. Csütörtökön a grafikákról hoznak döntést, sőt a teljes anyagot áttekintve a bennmaradt művek teljes listája is megszületik. Pénteken döntenek a díjakról, köztük a 1,5 millió forinttal járó fődíjról, a Tornyai-plakettről, valamint az újdonságnak számító életműdíjról is. Az eredményeket azonban csak az októberi megnyitón tárják a nagy nyilvánosság elé.

Több mint félezer alkotás érkezett a Vásárhelyi Őszi Tárlatra 2

 

-Idén is mint minden alkalommal, kiváló művészek kiváló alkotásai érkeztek a tárlatra. A korábbi pályázók közül többen is visszatértek új munkáikkal

-tette hozzá a Pogány Gábor, a zsűri elnöke. Azt is kifejtette, hogy a közönség figyelmét igyekeznek akár több képpel is felhívni egy egy művész nagyszerű munkájára.