Barátaink az állatok: táboroztak a vásárhelyi gyerekek

Július utolsó napján a Barátaink az állatok című táborban tettek látogatást a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének képviselői a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Balogh Ernő az egyesület elnöke arról számolt be, hogy a nyári szünetben is fontosnak tartják, hogy minél több fiatalt elérjenek a felelős állattartás jegyében, így nagy örömmel fogadták a meghívást a táborba.

Hozzátette, legfőképp a háziállatok, a kutyák és macskák megfelelő gondozásáról beszélgettek a gyerekekkel, de az ivartalanítás fontosságáról is szó esett, valamint kedves, vicces, állati videókat is néztek. A foglalkozás végén a kicsik cica- és kutyaeledellel is támogatták az egyesület védenceit.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete megalakulása óta párhuzamosan végzi az állatmentési és a preventív állatvédelmi tevékenységét. A szervezet hisz abban, hogy az ivartalanítás az egyetlen humánus módja annak, hogy csökkenjen Magyarországon a kóbor állatok száma. Emellett fontos a jövő nemzedék nevelése és formálása, hiszen meg kell nekik tanítani, hogy tiszteljék az állatok életét is.