A víz és a hüllők csodálatos világa: különleges cirkusz érkezett Vásárhelyre!

Hetven éves teknősbéka, négyméteres tigrispiton és egy kaméleon is szerepet kap a Duna Cirkusz egyedülálló műsorában, amit mától szombatig láthatnak a vásárhelyiek. A társulat a Tesco parkolóban telepedett le, ahol összesen négy alkalommal mutatkoznak be a közönségnek.

A Hódtó felé közlekedők bizonyára észrevették, hogy újabb cirkusz érkezett a városba. A bevásárlóközpont parkolójában „utazó vízi cirkusz” és „hüllő show” feliratokkal hívják fel a különlegességekre az arra járók figyelmét, amik valljuk be, tényleg nem szokványosak.

A víz és a hüllők csodálatos világa: különleges cirkusz érkezett Vásárhelyre! 1

– Idén áprilisban alakultunk, azóta járjuk az országot – tudtuk meg Ádámné Németh Izabellától, a cirkusz vezetőjétől. Hozzátette, az országban egyedülálló műsorral kedveskednek a közönségnek, mindezt a vízi elemekre és a hüllőkre építve, ebből adódóan a vásárhelyiek sem láthattak ehhez hasonló produkciót.

A víz és a hüllők csodálatos világa: különleges cirkusz érkezett Vásárhelyre! 7

Így a kalózruhába öltözött férfiak és nők, valamint az artisták és táncosok mellett nem mindennapi állatok jelennek meg a színpadon. A hetven éves sarkantyús teknős, a négyméteres tigrispiton, a kamélon és a szakállas agáma is várja már, hogy tapsoljon neki a nagyérdemű.

A víz és a hüllők csodálatos világa: különleges cirkusz érkezett Vásárhelyre! 4

Szkófild, a hetven éves sarkantyús teknős napi három fej salátával készül a fellépésekre.

Mivel ezek az állatok tulajdonképpen nem a cirkuszművészet magasiskolái, ezért nagy mutatványokat ne várjunk tőlük. Inkább körbeviszik őket a közönség soraiban, így aki szeretné, megsimogathatja az egzotikus állatokat.

A víz és a hüllők csodálatos világa: különleges cirkusz érkezett Vásárhelyre! 8

A próbák természetesen folyamatosan zajlanak, ki délelőtt, ki délután készül az estékre. Ottjártunkkor sem volt üres a nézőtér:

A víz és a hüllők csodálatos világa: különleges cirkusz érkezett Vásárhelyre! 9

Vásárhelyen összesen négy alkalommal: szerdán, csütörtökön és pénteken este 7 órakor, míg szombaton délután 5 órakor nyitja meg kapuit a cirkusz.

A víz és a hüllők csodálatos világa: különleges cirkusz érkezett Vásárhelyre! 5

Mint megtudtuk, ezt követően Makóra, vagy Orosházára költöznek a művészek és az állatok. November végéig folyamatosan úton lesznek, hogy minél több településre eljussanak. Decembertől márciusig azonban jön a jól megérdemelt pihenő, hogy aztán ismét elkezdődhessen a szezon, azaz a fellépők számára a mindent jelentő, csodálatos élet.

A víz és a hüllők csodálatos világa: különleges cirkusz érkezett Vásárhelyre! 10