Streetballozni is lehet a Mozgás Éjszakáján 3

Negyedik alkalommal rendezi meg Hódmezővásárhelyen az EVP Egészségfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakáját. Az idei évben Hódmezővásárhelyi Megyei Jogú Város Diáksport Egyesületével és a Magyar Ergométer Szövetséggel együttműködésben kerül megrendezésre az esemény. Augusztus 3-án, pénteken 19 óra és éjfél között közös éjszakai sportolásra hívják a lakosságot a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel partnerségben.

A tavalyi évben Hódmezővásárhelyen számos mozgásformát próbálhattak ki a résztvevők.. Az szervezők célja – hagyományt teremtve a rendezvényből – ebben az évben is az, hogy minél több helyi lakos, minél többféle mozgásformát próbálhasson ki és ismerhessen meg.

  • 2015–ben az első rendezvényen, 23 helyszínen, 27 mozgásformát próbálhatott ki az 1.700 főnél is több résztvevő.
  • 2016-ban 16 helyszínen 33 mozgásforma közül választhatott a több, mint 1.200 fő.
  • 2017-ben 25 helyszínen 37 mozgásforma zajlott, több mint 2.000 fő részvételével, a vihar és az eső ellenére is. Ebben az évben már kistelepüléseken is valósultak meg éjszakai programok, ezért idén is várják a jelentkezéseket a kistelepülésekről is.

A megnyitót követően, ami a Kossuth téren 19 órakor kerül megrendezésre, 19 szervezet, sportklub vagy egyéni tréner részvételével, több mint 26 mozgásformát próbálhatnak a hódmezővásárhelyi és térségi lakosok.

A szervezők célja az, hogy minél többeknek kínáljanak lehetőséget minél több mozgásforma kipróbálására annak érdekében, hogy a résztvevők kedvet kapjanak az egészséges életmód szempontjából elengedhetetlenül szükséges rendszeres testmozgáshoz, és megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb mozgásformát.

Pénteken lesz a Mozgás Éjszakája - mutatjuk a programot!

Nem megfelelő időjárási körülmények esetén, a kültéri mozgásprogramok a Balogh Imsi Sportcsarnokban kerülnek megrendezésre.

A rendezvény kezdéseként 15 órától Ergométer (evezőpad) Bajnokság lesz a Kossuth téren, melyre előzetesen az www.evp.hu holnapon keresztül lehet jelentkezni. A korcsoportokban a legjobb 3 helyezettet díjazzák.

A Kossuth téren lesz még Pilates és gerinctréning, Ju Jitsu, Aikido bemutató és közös gyakorlás, Leung Ting Wing Tsun által Kung Fu bemutató, Nippon Zengo, valamint a jógázás művészetét is kipróbálhatják a lakosok.

Pénteken lesz a Mozgás Éjszakája - mutatjuk a programot! 2

Az Európa parkban a Nordic Walkingot, a cukor utcai Vívócentrumban pedig Zumbát, Piloxingot, M.A.X. Training-et, Beenge Fitt-et és Crosstraining edzést, újdonságként pedig az NMPT Gerinc és mozgáskorrekciót próbálhatják ki a résztvevők, valamint előzetes bejelentkezés után fallabdázásra is van lehetőség.

A Népkert Székelykaputól kerékpártúra indul Mártélyra, Petőfi utca 6. szám alatt lövészettel, a Teleki u. 18. szám alatt a Kriko Gym-ben Jump IT! edzéssel várják az érdeklődőket. A Pole Magic jóvoltából a Mária Valéria utcában Rúdtánc, Légtornakarika és a Streching órán lehet részt venni.

A Hódtói Sport és Szabadidő Központban pedig az éjszakai Utcai Kosárlabdát, a Somogyi Béla dombnál a futópálya melletti füves területen a Jógát próbálhatják ki az érdeklődők. A Török Sándor Strandfürdőben az Úszásé lesz a főszerep, az Éva utcai Mozgás Központban a Brazil Jiu Jitsué, Fat Burning Jumpingé és Fitt Ball-é.

Pénteken lesz a Mozgás Éjszakája - mutatjuk a programot! 1

A hódmezővásárhelyi Mozgás Éjszakájához csatlakozott Mindszent település is, ahol szintén különböző mozgásprogramokkal várják a lakosokat.

A mozgás mellett játékra is hívják a lakosokat a szervezők. Az eseményen résztvevőknek nincs más dolguk, csak egy kreatív képet kell készíteniük magukról, amint az éjszaka során mozognak. Az elkészült képet be kell hashtagelni #Mozgáséjszakája2018 néven vagy elküldeni az efi-hodmezovasarhely@evp.hu címre és a legkreatívabb képeket a Hódmezővásárhelyi MJV Diáksport Egyesület által biztosított ajándékokkal jutalmazzák.

Bővebb információ a www.evp.hu oldalon, az EVP-Egészségfejlesztési Iroda facebook oldalán és a Mozgás Éjszakája Hódmezővásárhelyen elnevezésű facebook eseménynél található. További részletekkel kapcsolatban keressék az EVP-Egészségfejlesztési Iroda munkatársait az efi-hodmezovasarhely@evp.hu e-mail címen vagy a 62/532 368 -as telefonszámon.

Fotók: Archív