Péntekig várják a kézműves remekeket

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére. Augusztus 3-ig, azaz péntekig várják a pályázatokat.

A Csongrád megyei kézművesek rendszeresen kiemelkedően szerepelnek a kiíráson. A kamara önkéntes tagvállalkozásai díjmentesen indulhatnak a cím elnyeréséért.A díj több mint 15 éves történetében számtalan Kézműves Remek jutott Csongrád megyébe. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara két önkéntes tagja, a hódmezővásárhelyi Ambrus Sándor fazekasmester például már 10 alkalommal vehette át az elismerést. Ő mint korábban elmondta, már elérte célját: tízszer kapta meg a díjat, amit óriási becsben tart. Sőt munkásságáért neki is odaítélték az MKIK Elnöki Aranyérmét. A gazdasági önkormányzat nem feledkezett meg arról sem, hogy 2013-ban már 50 éve űzte a mesterséget. Az alkalomból egy személyesen a részére készített, aranyozott Hollóházi vázát ajándékoztak neki.

Az MKIK 2002-ben indította útjára a Magyar Kézműves Remek pályázatot. A kézműves szakma teljes körét átfogó pályázati lehetőség értékét a szakmai elismeréssel való díjazás adja meg, marketing-, illetve megjelenési lehetőséget nyújtva. A díjak száma nem korlátozott, a pályázók teljesítménye számít, eszerint szinte egyedülálló elismerésről van szó. A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága. További információ a 62/554-250-es számon, valamint az info@csmkik.hu email-címen kérhető. A pályázati felhívás itt érhető el.