Közös olvasásra hívja a gyerekeket a nyugalmazott pedagógus

Az iskolai kötelező olvasmányok közös olvasásával segítene Szabóné Gulyás Irén azokon a diákokon, akik év közben tanulási nehézségekkel küszködnek. A pedagógus hétfőn és szerdán délelőtt a városi könyvtárban várja az érdeklődőket.

Szabóné Gulyás Irén nyugalmazott pedagógus a legutóbbi Észak utcai fórumon jelentette be hogy hétfőn és szerdán 9 és fél 12 között közös olvasásra várja a Német László Városi Könyvtárba azokat a gyerekeket, akik év közben tanulási nehézségekkel küszködtek. Ma azonban még senki sem ment olvasni.

– Valami tenni szeretnék a gyerekekért, s mert úgy gondolom, az olvasás mindennek az alapja, ezért határozta el, hogy a közös olvasási programmal segítem majd a gyerekeket. Aki nem tud olvasni az ugyanis tanulni sem tud, azaz lemarad az osztálytársaitól – indokolta kezdeményezését az annak idején a Klauzál, illetve az erzsébeti iskolában is dolgozó pedagógus.

De hallgassa meg Szabóné Gulyás Irént:

A taítünő egyébként a módszert már kipróbálta annak idején, s a közös olvasás sikeresnek bizonyult. A gyerekek egyébként, ha jelentkeznek erre a programra az iskolai kötelező olvasmányokat olvashatják majd közösen. Hamarosan azok is, akik a cigány kisebbségi önkormányzat nyári felkészítőjén vesznek részt.