Beton szimpózium 4

Idén is összegyűlnek a művészek a Nemzetközi Kerámia Központban, hogy betonból alkossanak különböző műveket, tárgyakat, közterületi alkotásokat. A szimpózium hétfő délután indult el a Nagy Sándor utcai épületben.

Harmadik alkalommal kezdődött meg a hódmezővásárhelyi beton szimpózium a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. és a Nemzetközi Kerámia Központ szervezésében.

Beton szimpózium 3

Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy-díjas keramikusművész, érdemes művész, főszervező lapunknak elmondta, a kezdetekkor úgy határozták meg, hogy az első három év a kísérleti idő, ami alatt eldöntik, hogy milyen irányt vegyen a szimpózium az elkövetkező években. – Érdemes megjegyezni, hogy itt nagyvonalúan kell bánni a formákkal, és rendkívül széles az alkotók lehetősége. A pendrive toktól a hatméteres csúszdáig bármit ki lehet hozni a betonból – magyarázta.

Beton szimpózium 7

A közel két hetes, augusztus 10-ig zajló kísérleti alkotótelepen Háber Szilvia Ferenczy – díjas keramikusművész, Kiszely Mária belsőépítész, Kerezsi Gyöngyi Ferenczy –díjas keramikusművész, Kovács Szabolcs Gergő üvegtervező-művész, Pannonhalmi Zsuzsa, Szvet Tamás szobrászművész és Barta Soma egyetemi hallgató vesz részt.

Beton szimpózium 8

A CSOMIÉP minden művésznek egyénre szabott keveréket biztosít a szimpóziumra. A művekből augusztus 10-én, pénteken 11 órakor nyílik kiállítás a kerámia központban.

Beton szimpózium 11 Beton szimpózium 10 Beton szimpózium 9 Beton szimpózium 6 Beton szimpózium 5 Beton szimpózium 2 Beton szimpózium 1 Beton szimpózium