Székkutasra került az Olvasókörök vándorbotja

A Sóshalmi Olvasókörtől vette át a Székkutasi Olvasókör az Olvasókörök Országos Szövetségének vándorbotját szombaton a Murgács Kálmán Művelődési Házban, Székkutason. A hétvégén ez alkalomból több olvasókör is érkezett a településre – írja a radio7.hu.

Tavaly a Sóshalmi Olvasókört érte a megtiszteltetés, hogy átvegyék az Olvasókörök Nyári Találkozóján a vándorbotot, amit idén a székkutasiak örököltek meg. Molnár Ernő, a Sóshalmi Olvasókör elnöke elmondta, tavaly Nagykanizsáról érkezett a vándorbot hozzájuk, 30 éves újjáalakulásuk alkalmából.

Székkutasra került az Olvasókörök vándorbotja 1

„Gratulálunk az elmúlt tíz évhez, amit a Székkutasi Olvasókör bőséges programokkal és sokszínűen töltöttek, valamint kívánunk nekik a jövőben is hasonlókat. A székkutasiakkal szinte testvéri viszonyt ápol az olvasókörünk, hiszen sok név a tagnévsorban is megegyezik. Családias az együttműködés a két olvasókör között, amit a közös programok is bizonyítanak” – fogalmazott Molnár Ernő. Hozzátette: legközelebb a szüreti mulatságot fogják a Székkutasi Olvasókörrel együtt megrendezni.

Kovácsné Rostás Erzsébet, a Székkutasi Olvasókör elnöke elmondta, hogy jó érzéssel tölti el őket, hogy hozzájuk került a vándorbot.

Az átadóünnepségen a köszöntő beszédek elhangzása után a két olvasókör elnöksége végigvonult a termen, ahol a jelenlévők állva kísérték figyelemmel az ünnepélyes vándorbotátadást.

A bot az olvasókörök összetartozását és közös céljait szimbolizálja, ezt jelképezi az is, hogy minden alkalommal, amikor gazdát cserél, egy szalag kerül fel rá az aktuális tulajdonosától.

Székkutasra került az Olvasókörök vándorbotja 2

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.

Fotók: radio7.hu