Napi cuki: Április, a zsiráf az ötödik borjúját várja 1

April, azaz Április, a világ leghíresebb zsiráfja újra vemhes!

A 17 éves zsiráf tavaly kapott nagy hírnevet, amikor az internetezők élőben nézhették negyedik borjujának, Tajirinak a születését.

Az elmúlt napokban jelentették be, hogy Április újabb borjút vár, és a kamerák máris fent vannak, az érdeklődők kezdhetik nézni a mindennapjait, de a zsiráfbébi születéséig még sok idő van, hiszen a vemhesség általában 15 hónapig tart. Olyan is előfordulhat, hogy még ennél is tovább, ugyanis 2017-ben Április a vártnál két hónappal később hozta világra borjúját. A gondozói szerint a kis jövevény tavasszal érkezhet.

A New York-állambeli Animal Adventure Park tulajdonosa, Jordan Patch azt is elmondta, hogy ez nem csak Áprilisnak és a rajongóinak jó hír, hanem az egész állatvilágnak, mert a zsiráfállomány 40 százalékkal csökkent az elmúlt 30 évben, ezért minden születés számít.

Napi cuki: Április, a zsiráf az ötödik borjúját várja

Áprilisnak saját weboldala is van, a www.aprilthegiraffe.com, ahol a „watch the giraffe cam” gombra kattintva nézhetjük az élő közvetítést, illetve az Animal Adventure Park Facebook oldalán is értesülhetünk a fejleményekről.

Jenei Eszter

Fotók: Facebook (Animal Adventure Park)