Vásárhelyen is gyűjtik a búzát a nemes cél érdekében 2

20 tonna búza már összegyűlt, de még mindig adnának gabonát a megye mezőgazdászai, hogy a Magyarok Kenyere program által segítsenek a rászoruló gyermekeken.

Mint arról beszámoltunk: szerdán tartották Csongrád megyében a Magyarok Kenyere program gyűjtőnapját. A gazdák összesen hét településen ajánlhattak fel búzát annak érdekében, hogy határon belül és túl hátrányos helyzetű gyermekeket segítő szervezeteket támogassanak.

– Az előzetesen becsült 20 tonna búza megérkezett, amiből 10 ezer csomag liszt lesz – tájékoztatta lapunkat Szél István. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke hozzátette, azóta többen jelezték, hogy még adnának gabonát, illetve van olyan önkormányzat is, aminek felkeltette érdeklődését a kezdeményezés.

Vásárhelyen is gyűjtik a búzát a nemes cél érdekében 1

Akik még szeretnének terményt felajánlani, azok a falugazdászokon és a kamara elérhetőségein keresztül tehetik ezt meg. Az Összeöntés ünnepe jövő hét végén, augusztus 4-én lesz, a támogatást pedig szeptember 20-án, a Gyermekek Világnapján osztják szét a rászorulók között.