Már a közvilágítást szerelik a Hősök tere sétányán

Kis híján készen van a Hősök téri sétány felújítása, már csak a kórház felőli oldalon hiányzik egy kevés a burkolatból. Az itt épülő kerékpárutat kivezetik majd a Bethlen gimnáziumnál a Szőnyi utcára.

A téren zajló munka egyébként annak a 836 milliós kerékpárút építésnek a része, mely Hódmezővásárhelyt, Maroslele érintésével végül Makóval köti majd össze. Ebből a Hősök terén – állítólag az ott lakók kérésére – áprilisban kivágták, majd feltörték az útburkolatot, hogy aztán a munkálatok hónapokra megálljanak. A munka júniusban indult újra.

Jelenleg már csak egy kis rész van hátra a burkolatépítésből, mégpedig a sétány dr. Imre József utca végi, azaz a kórház felőli részén.

Itt ma délelőtt a közvilágítás szerelésének előkészítésén is dolgoztak.

A város egyébként a „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés” című pályázaton nyerte a 836 millió forintos uniós támogatást. A pályázatban lévő fejlesztés egyik eleme a Hősök tere Tóth Sándor utca és dr. Imre József utca közötti szakaszán egy úgynevezett forgalom csillapított övezet kialakítása, melyre az elnyert összegből71 millió 908 ezer 670 forintot fordítanak.

A cél a település kerékpárbarát fejlesztése, így egy zökkenőmentes burkolatú kerékpársávot építenek az egyirányú autóút mentén, attól egy úgynevezett K-szegéllyel elválasztva. A kerékpárút egyik vége befordul a dr. Imre József utcába és csatlakozik a kórház alatti dr. Genersich Antal utcai kerékpárúthoz. A másik végét összekötik a városháza és a Bethlen Gábor Református Gimnázium Hősök tere felőli oldalán, s itt fut majd bele a Szőnyi utcán haladó bicikliútba. Ez utóbbi helyen még nem látunk semmiféle munkát, viszont a sétány megnyitását a legjobban alighanem az autósok várják.

Majdnem kész a Hősök téri sétány

Majdnem kész a Hősök tere sétánya
Majdnem kész a Hősök téri sétány
Majdnem kész a Hősök téri sétány
Majdnem kész a Hősök téri sétány
Majdnem kész a Hősök téri sétány
Majdnem kész a Hősök tere sétánya Majdnem kész a Hősök téri sétány Majdnem kész a Hősök téri sétány Majdnem kész a Hősök téri sétány Majdnem kész a Hősök téri sétány