Németországban képviselték a magyarokat a kertvárosi iskolások 4

A Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola kórusa a Németh László Gimnázium, Általános Iskola kórusával közösen megtisztelő meghívásnak tett eleget július 11-15-ig. Az Ulmban megrendezett 11. Nemzetközi Dunafesztivál keretén belül kaptunk lehetőséget képviselni Magyarországot, Hódmezővásárhelyt több Duna menti országgal együtt.

A Dunafesztiválon valamint a St. Hildegard Általános Iskola ünnepi hetén nyílt lehetőségünk megmutatni kórusunk sokoldalúságát. Kamarazenekarunk kíséretével, egyházi énekeket, Kodály Zoltán gyűjtéséből népdalokat és a gyermekekhez közel álló musical részleteket hallhatott a közönség tőlünk. A St. Hildegard Általános Iskola tanulóival együtt készültünk gyermek musicelük ősbemutatójára, melyre az impozáns Kornhaus Kulturális Központban került sor, hatalmas sikerrel. Meghatározó élmény volt számunkra az ulmi városháza fogadásán énekelni, melyet különösen ünnepivé varázsolt, hogy a két kórus együtt énekelte el városunk legszebb népdalát: Vásárhely kővel van kerítve címűt. A Dunafesztiválon való szereplésünk örök emlék mindannyiunk szívében, hiszen szeretet folyónk, a Duna partján szállhatott gyermekeink éneke világszerte. Leírhatatlan élmény volt Ulmban magyarnak, vásárhelyinek lenni. Vendéglátóink kint tartózkodásunk három napjába 4 fellépést valamint városuk bemutatását is igyekeztek belesűríteni. Keresztényi együvé tartózásunkat élhettük meg a Münsterben  /Apátságban/, ahol a St Hildegárd Általános Iskola tanulóival közösen imádkoztunk és  hálaéneket énekeltünk. Kint tartózkodásunk méltó befejezése volt a Németh László Gimnázium, Általános Iskola kórusának meghallgatása, akik a 29. Baden –Württenbergi Kórustalálkozó résztvevőivel nagyszabású koncerten szerepeltek.

Németországban képviselték a magyarokat a kertvárosi iskolások 3

Szeretnénk köszönetünket kifejezni mindenkinek, aki segítette, szervezte ezeket a felejthetetlen napokat itthonról és Ulm városából.

Németországban képviselték a magyarokat a kertvárosi iskolások 5

Köszönjük a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központnak, hogy utaztatásunk költségeit fedezte, fenntartónknak a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóságnak, aki támogatta gyermekein önfeledt kirándulását Legolandba.

Németországban képviselték a magyarokat a kertvárosi iskolások 2

Juhászné Wolf Edit
igazgató

Németországban képviselték a magyarokat a kertvárosi iskolások 2 Németországban képviselték a magyarokat a kertvárosi iskolások 1