Ennyit erről: Faisal Hussein a torontói gyilkos! Vajon honnan származik?

Micsoda megdöbbentő tény: a 15 embert megsebesítő, egy 10 éves lány és egy 18 éves fiatal nő halálát okozó torontói lövöldöző neve: Faisal Hussein- írja a Blogstar.

Tehát: Faisal Hussein.

Ragozzuk ezt tovább?

Minek? Vélhetően a családja nem Toronto külsőn telepedett le valamikor a XVIII. század közepén, hanem valahonnan Irak belső részéről indult el Kanadába. Hogy ő már Észak-Amerikában született, az teljesen mindegy. A családja muszlim, azt a nevelést is kapta.

Ugyanakkor már jön is a kanadai sajtó érzékenyítő kampánya. Hiszen megszólalt az ámokfutó családja.

Mélységes szomorúsággal tölt el minket annak híre, hogy a fiunk felelős az értelmetlen erőszakért és tragédiáért. Mindent megtettünk, hogy segítséget szerezzünk neki küzdelemmel és fájdalommal teli életében, de sosem gondoltuk volna, hogy ilyen gyilkos és pusztító vége lesz.

Az baromi kevés, hogy sosem gondoltátok volna… Meg az is, hogy a 29 éves torontói lakos a családja szerint súlyos mentális problémákkal küszködött, “egész életében elmezavartól és depressziótól szenvedett”.

Amúgy meg nézzük meg a hírügynökség összefoglalóját a kanadai, torontói helyzettel kapcsolatban:

Kanada bűnözési rátája 1 százalékkal nőtt 2017-ben, ami a harmadik egymást követő éves növekedés volt. A gyilkossági ráta 7 százalékkal emelkedett, ami főként a British Columbiában és Quebecben elharapózott fegyveres bűncselekményeknek tudható be.

Torontóban a vasárnapi ámokfutással együtt a lőfegyverekkel kapcsolatos halálesetek száma 26-ra nőtt, ami 53 százalékos emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest. A lövöldözések száma 13 százalékkal nőtt. A hatóságok a bűnbandákat teszik felelőssé a fegyveres erőszak növekedéséhez.

Torontóban legutóbb áprilisban követtek el civilek ellen támadást, akkor Alek Minassian bérelt kisteherautójával járókelőkkel teli járdára hajtott, ott több mint egy kilométert haladt, elgázolva mindenkit, aki az útjába került. Tíz embert ölt meg és tizenötöt sebesített meg.

Faisal Hussein is csak adat marad, ha az érzékenyítés folytatódik…

Forrás és fotó: blogstar.hu