A gólya nyomában Székkutason 5

Szél István polgármester, Rostás Péter alpolgármester és Mihály Ferenc képviselő köszöntötte az utóbbi fél évben született babákat Székkutason. Összesen 10 gyermeket látogattak meg és átadták a szülőknek az önkormányzat által felajánlott 20 ezer forint értékű vásárlási utalványt, egy virágcsokrot, emléklapot, valamint egy doboz csokit – olvasható a radio7.hu-n.

Szél István polgármester elmondta, hogy 2010 óta szokás Székkutason, hogy köszöntik az újszülötteket és családjaikat. Kifejtette, hogy jelenleg 9 várandós kismama van a településen és a 14-15 fős születési szám az elmúlt két-három évben nem változott.

A gólya nyomában Székkutason 4

Kiemelte, hogy a testület 2019. január 1.-től az önkormányzat anyagilag támogatna minden székkutasi fiatalt, aki helyben vásárolna házat. Hangsúlyozta: nem vidékről szeretnének beköltöztetni, hanem elsődlegesen a helyi fiatalokat támogatnák, akik a szüleiktől elköltöznének.

A gólya nyomában Székkutason 3

A Jochim család, már nagyon várta Noelt, aki végül 2017 novemberében látta meg a napvilágot. A szülők: Jochim Sándor és Jochim Sándorné.

A gólya nyomában Székkutason 2

Kis Anna Jázminról anyukája Anna elmesélte, hogy nagyon nyugodt baba. A csöppséget a vendégek felkeltették, de ébredés után szinte azonnal játékos és jókedvű volt. A szülők: Kis Dávid és Lakatos Anna.

A gólya nyomában Székkutason 1

Ambrus Noel ötödik gyermekként látta meg a napvilágot. Anyukája elmondta, hogy a kis Noel rögtön hozzászokott a testvéreihez. A szülők: Ambrus János és Olasz Aranka Csilla.

A gólya nyomában Székkutason

Tóth István korán beleszeretett a bütykölésbe, legalábbis apukája elmondása alapján. A kicsi mindig nézi apát, miközben dolgozik és élvezi a fémen koppanó kalapács hangját. A szülők: Tóth István és Tóthné Domján Katinka.

A gólya nyomában Székkutason 6

Hajdu Lara alig négy hetes és a kishölgy olyan jól alszik, hogy a házba érkező vendégek hangjára és a fényképező kattogására, villogására sem kelt fel. A szülők: Hajdu László és Juhász Gyöngyi Ilona.

A gólya nyomában Székkutason 7

Bagi Fanni harmadik lányként csöppent a Bagi családba, akit már nagyon vártak a testvérek és mindig odafigyelnek rá. A szülők: Bagi Szilárd és Baginé Kenéz Tímea.

A gólya nyomában Székkutason 8

Forrás és fotók: radio7.hu