Ez várható hétvégén az utakon!

Mutatjuk merre érdemes közlekedni.

Az M5 Autópálya Budapest felé vezető oldalán, Újhartyán térségében a 42-es és 48-as kilométerszelvények között július 19-től július 29-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek. A munkálatok ideje alatt az Újhartyáni csomópont július 19-e és július 23-a között csak a Szeged felé közlekedőknek elérhető.

A 42-es és 48-as kilométerszelvények között a felújítási munkálatok ideje alatt a Budapest felé tartó forgalom egy forgalmi sávját a szemközti oldalra átterelik. A munkavégzéshez szükséges forgalomterelés kiépítése és elbontása alatt (július 19-én és július 29-én) irányonként csak egy forgalmi sáv lesz járható, így ez idő alatt torlódások kialakulhatnak az érintett szakaszon.

A munkálatok ideje alatt az Újhartyáni csomópont július 19-e és július 23-a között csak a Szeged felé közlekedőknek lesz elérhető, Szeged felől nem lehet kihajtani, továbbá Budapest felé nem lehet felhajtani az Újhartyáni csomópontban. A terelőútvonalat az 5. sz. főúton, valamint az Örkény csomóponton keresztül sárga táblák jelzik.

A munkálatok várhatóan július 29-én befejeződnek az érintett szakaszon. A munkavégzés ideje alatt a vonatkozó előírásoknak megfelelően 60 és 80 km/h sebességkorlátozás lesz érvényes.

A Röszke autópálya határátkelőhelyen pénteken és szombaton kilépő irányban buszok és tehergépjárművek tekintetében akár 120-240, míg személyforgalomban 240-300 perc várakozással számolnak. Vasárnap belépő irányban jelentős forgalomnövekedésre készülnek, a várakozás a buszok tekintetében maximum 120-180 perc, személyforgalom tekintetében maximum 120-180 perc.

Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen pénteken és szombaton a tehergépjárművek tekintetében belépő irányban 120-240, kilépő irányban 60-120 perces várakozásra lehet számítani. A személyforgalom tekintetében maximum 30-60 perces várakozásra kell készülni a bevásárló turizmus miatt. Buszforgalom esetében a hétvégén esetenként 30-60 perc várakozás is kialakulhat.

Nagylak közúti határátkelőhelyen ki- és belépő irányban péntek estétől szombat estig, majd keddtől csütörtökig 120 percet meghaladó várakozás kialakulásával számolnak a tehergépjárművek vonatkozásában. Személygépjárművek esetén 30-60 percet meghaladó várakozás alakulhat ki mindkét irányban.

Kiszombor közúti határátkelőhelyen szombat és vasárnap a reggeli időszakban a fürdőlátogatók megjelenése okozhat kisebb forgalomtorlódást. A tehergépjárművek esetében szombaton kell nagyobb forgalomra számítani. Buszok tekintetében a hétvégi időszakra tevődik a forgalom döntő többsége.

A Tiszasziget, valamint az Ásotthalom közúti határátkelőhelyeken a hétvégén 30 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhely nyitása után reggel a belépő és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

További információ rendőrség honlapját.