Ki legyen Hódmezővásárhely első Boldog Gizella Díjasa?

Többen arról érdeklődtek, hogyan lehet szavazni a Boldog Gizella Díj várományosaira, melyet elsőként augusztus 19-én adnak át városunkban.

Elsőként a Vásárhely24 számolt be  – egy Kószó Péterrel készített interjú során –  a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány díjat hozott létre azon köztiszteletben álló személynek, aki példamutató polgári gondolkodásával, vagy hosszú időn át folytatott munkásságával kimagasló érdemeket szerzett Hódmezővásárhelynek és megbecsülést érdemelt ki a közösségtől.

A díj elnevezése: Boldog Gizella Díj – Civis fidelis urbis nostri Hodmezovasarhelyienses. A díj Boldog Gizella királyné Szent István király feleségéről kapta elnevezését, aki keresztényi lelkülettel és alázattal tett tanúbizonyságot fogadott nemzete iránti hűségéről egész élete során. Az odaítélt díj a város iránti hűséget szimbolizálja – írja a vasarhely24.com.

A díj minden évben Szent István király napjához kapcsolódóan kerül átadásra. A díj évente 1 főnek adományozható.

A díjjal külön erre az alkalomra készített díszes oklevél, emlékplakett és nettó 1.000.000 Forint tiszteletdíj jár. Az oklevélnek tartalmaznia kell az adományozó megjelölését, a kitüntetett nevét, a kitüntetés átadásának helyét és idejét.

A díjnak idén két jelöltje van:

Dr. Páger Lajos és Dr. Berta Éva orvos házaspár (megosztott díjban)

Sonkoly Tibor festőművész

A Boldog Gizella Díj jelöltjeire augusztus 15-éig, a www.phmva.hu oldalon lehet.

Forrás és kép: Vásárhely24