Televízió

Hónapról hónapra bizonytalan a dolgozók fizetése a Vásárhelyi Televíziónál. Informátoraink szerint a polgármester a választások óta éppen hogy csak csöpögteti a működéshez szükséges forrásokat. Lélegeztetőgépre tette a céget, amit bármikor kikapcsolhat. Lázár János szerint ezzel a városvezető zsarolja a szerkesztőséget, amiért az beszámol az ő munkájáról is.

– Jó estét kívánok, köszönöm a meghívást, remélem, nem lesz belőle bajuk! Kapnak még fizetést?

– vette át váratlanul a kérdező szerepét a szerda esti interjúban Lázár János országgyűlési képviselő Huszár Tamástól, a Vásárhelyi Televízió szerkesztőjétől.

A meglepett műsorvezető leszegett fejjel halkan elismerte: „még éppen kapunk, de nem tudjuk, hogy meddig”.

A zavarban lévő szerkesztő helyett Lázár foglalta össze a helyzetet: „a városi televíziót a város vezetése zsarolja”, ami azzal áll összefüggésben, hogy a televízió beszámol az országgyűlési képviselő munkájáról, és néha a stúdióba is meghívja.

– Nagyon kevés pénzt kapnak a választások óta, és ez szerintem összefüggésben van azzal, hogy én szereplek a hírekben. Inkább kevesebb Lázár János, és maguknak legyen fizetésük

– hangzott a képviselő javaslata. Azt is hozzáfűzte, sokan évtizedek óta dolgoznak a tévénél, és nem szeretné, ha azért nem kapnának fizetést, mert beszámolnak a munkájáról, mivel a képviselő „épp most Hódmezővásárhelyen tiltólistán” van…

A sorok között olvasva úgy tűnik, valamiféle bosszúhadjárat, nyomásgyakorlás húzódhat a háttérben. Portálunk információi szerint a Vásárhelyi Televízió számára a fenntartó önkormányzat hónapról hónapra csöpögteti a működéshez szükséges pénzeket, folyamatos bizonytalanságban tartva a televíziónál dolgozókat. Gyakorlatilag lélegeztetőgépre tették a tévét, amit a polgármester bármikor kikapcsolhat. Forrásaink azt mondják, jelenleg az augusztusi fizetések sorsa is kétséges.

A Promenadhoz eljutott információk szerint más önkormányzati cégeknél is vannak nehézségek, bár nem olyan súlyosak, mint a televíziónál.

Borítókép: pixabay.com