Amfetamint tartott a táskájában – vádat emeltek ellene

Vádat emeltek azzal a negyvenhárom éves nővel szemben, aki 2017 januárjában amfetamint vásárolt és tartott magánál Szegeden.

A vád szerint az elkövető 2017. január 12-én, Szegeden, ismeretlen személytől, saját fogyasztásra, 84 gramm amfetamint és 0,4 gramm kannabiszt vásárolt, amiket a kézi táskájába rejtett. A nő ezután egy ismerőséhez ment, majd az ismerőse autójával Szegeden közlekedtek. A rendőrök a kocsit megállították, és a vádlott táskában lévő kábítószert megtalálták. A nőtől lefoglalt amfetamin tiszta hatóanyag tartalma mintegy kétszeresével meghaladta a jelentős mennyiség felső határát. Ezután a rendőrök a nő szegedi lakásán házkutatást tartottak, ahol további kannabisz került elő.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a büntetlen előéletű vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre tartással elkövetett kábítószer birtoklása bűntettével vádolja. Az ügyészség az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Csongrád Megyei Főügyészség
Fotó: illusztráció