A paintball küzdelem az idei Honvédelmi Tábor csúcspontja (fotók)

Nem telik unalmasan a hete a Zrínyi Miklós Laktanyában táborozó fiataloknak, hiszen különféle túlélési fogásokat sajátíthattak el, de azt is megtanulták, hogyan kell légpuskával lőni.

Varga Petra ősszel kezdi a kilencedik osztályt, gépészetre jelentkezett, mivel a szak köthető a honvédelemhez, ezért úgy döntött kipróbálja a tábort is. Másrészt édesapja is katona volt, ami még inkább arra sarkalta a 14 éves lányt, hogy megmérettesse magát.

A paintball küzdelem az idei Honvédelmi Tábor csúcspontja (fotók) 1
Petra tüzelőállás építés közben

– Az éjszakai járőrözés, menetelés tetszett a legjobban. A csapat érezhetően összekovácsolódott, mert figyelnünk kellett egymásra, a megmentett tagokat felügyeltük és biztosítottuk a terepet

-mondta el portálunknak Petra a pozitív élményeit. Mint azt megtudtuk Hazadi János őrnagytól, az ötnapos tábor 12-18 éves fiataloknak szóló bentlakásos táborozási lehetőség, ahol kiszakadhatnak a hétköznapokból és megismerkedhetnek a hondvédséggel.

A paintball küzdelem az idei Honvédelmi Tábor csúcspontja (fotók) 2
Hazadi János őrnagy

A táborokat tapasztalt katonák vezetik, így a gyerekek biztonságos körülmények között sajátíthatják el többek között a különféle túlélési fogásokat, a haditechnikai ismereteket, a célba lövést és a menedéképítés rejtelmeit is.

– A gyerekek nagyon  élvezik az ittlétet, vannak olyanok is, akik évről évre visszajárnak

-fogalmazott az őrnagy. Majd hozzátette, pénteken az utolsó napon, bizonyíthatják rátermettségüket illetve számot adhatnak a megszerzett tudásukról is a rajok közötti vetélkedőn. Portálunk ottjártakor a vásárhelyi laktanyában 35 fiatal táborozó volt, akik Csongrád és Békés megyéből érkeztek. A tábor csúcspontjára, a paintball összecsapásra készülve menedéket és tüzelőállást építettek.

A paintball küzdelem az idei Honvédelmi Tábor csúcspontja (fotók) 8

A paintball küzdelem az idei Honvédelmi Tábor csúcspontja (fotók) 7

A paintball küzdelem az idei Honvédelmi Tábor csúcspontja (fotók) 6

A paintball küzdelem az idei Honvédelmi Tábor csúcspontja (fotók) 5

A paintball küzdelem az idei Honvédelmi Tábor csúcspontja (fotók) 4

A paintball küzdelem az idei Honvédelmi Tábor csúcspontja (fotók) 3