Vásárhelyi diákok jártak Ulmban 2

Hódmezővásárhely két iskolája, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola meghívást kapott Ulm városától, hogy énekkaraikkal képviseljék Magyarországot a 29. Baden –Württenbergi Iskolai Kórustalálkozón, valamint a 11. Nemzetközi Dunafesztivál keretén belül több Duna menti ország kórusával együttműködve előadják Karl Jenkis: The Armed Man művét az Ulmi Szimfonikus Zenekar kíséretében.

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vállalta magára a diákok utaztatásának költségeit, a diákok szállását, ellátását, a gimnáziumi tanulóink napidíját pedig a vendéglátó Ulm városa, a baden-württenbergi Kultúráért és Sportért Felelős  Minisztérium, a Sváb Kórusszövetség és az ulmi Dunairoda támogatta.

Vásárhelyi diákok jártak Ulmban

 Foto: Matthias Kessler

A vásárhelyi diákok az ulmi tartózkodásuk alatt többször is lehetőséget kaptak arra, hogy fellépéseik által megmutathassák magukat és az általuk hozott darabokkal  Magyarországot, illetve Hódmezővásárhelyet megismertessék a nemzetközi publikummal. Felléptek az ulmi városházán, a St. Hildegard Gimnázium tanulói előtt, valamint a Dunafesztivál színpadán.

Az egész programsorozat záró rendezvénye a korábban említett Jenkins darab előadása volt. Az erős érzelmeket kifejező alkotás a háborúk ellen emeli fel a szavát, és isteni segítségre számítva a békéért kiált. Mindezt teszi úgy, hogy a csend és a sikoly között mindenféle dinamikai megoldást felhasznál. A Németh László Gimnázium, Általános Iskola Kórusa vett részt ebben a nagyszabású előadásban. Remekül helytálltak a diákok a produkcióban. A közönség felállva tapsolta a diákokat.

Vásárhelyi diákok jártak Ulmban 3

A beszámolót Csókay Miklósné és Kelemen-Fehér Tímea írták.