Újra használható a népkerti vasúti átjáró

Valamivel több, mint két hét után reggel óta ismét át lehet hajtani a népkerti vasúti átjárón. Az autósok nagy része azonban megszokásból a Kaszap utcai vasúti átjáró és Kishomok felé kerül. De az is megtéveszti az arra járókat, hogy az átjáró közelében dolgoznak a vasútépítők.

– Teljesen véletlenül vettem észre, hogy immár itt is ki lehet hajtani a 47-esre. A Nagy András János utcára menet láttam, hogy az előttem lévők kihajtanak Szeged felé, s égnek a jelzőlámpák – mondta a Népkerti sörözőnél megálló Nagy Ferenc. – A nyugdíjas férfi azt mondta, hogy negyed órája várja itt a feleségét, s látta, hogy alig ment ki a vasúton autó a városból. Jóval többen jöttek azonban be.

Ez utóbbi nem lehet csodálkozni, a kisállomásnál ugyanis megszűnt a balra kanyarodó sáv lezárása. Bár ez csak azt jelenti, hogy a Szeged felől érkezők bejöhetnek itt is a városba, ám az Ady Endrére továbbra sem hajthatnak be, az ugyanis a Hősök tere felől egyirányú maradt.

Újra használható a népkerti vasúti átjáró 1

Az Ady Endre út továbbra is egyirányú, de már  itt is ki lehet jutni a 47-es főútra.

Ez utóbbi végén azonban továbbra is tétováznak az autósok, s bár a legtöbben először jobbra jelezne, hogy az Adyra fordulnak, aztán meggondolják magukat és mégis a Bagolyvár felé hajtanak tovább.

A kivitelezők egyébként körülbelül egy jelentős késésben vannak az Ady Endre és a Bajcsy-Zsilinszki utcán is, ugyanis a hivatalos menetrend szerint mindkettőn április 16-án kellett volna megkezdeni a pályaépítési munkálatokat, s azokat június 21-én kellett volna befejezni. Ám jelenleg mindkét helyen még mindig a közműcsere zajlik.