Szappanoperát csinál Márki-Zay Péter a reprezentációs költségekből?

“Márki-Zay Péter továbbra sem tesz mást, mint amit az elmúlt hónapokban: hazudozik, dumál, ellentétet szít és magyarázkodik” – írja a Fidesz helyi szervezete a hétfői közleményében, amit változtatás nélkül közlünk.

Egyre szánalmasabb, ahogyan a látszatpolgármester a saját hazugságainak hálójában vergődik. Márki-Zay Péter hosszú, személyeskedő posztban támadja Lázár Jánost, mert az országgyűlési képviselő kimondta azt, amit ma már mindenki tud: Márki-Zaynak a hazugságokon és a politikai lózungokon kívül semmilyen elképzelés nincs a fejében Hódmezővásárhely jelenéről és jövőjéről.

A látszatpolgármester idegbeteg kirohanásában most kétségbeesetten vagdalkozik, mert Lázár a Délmagyarországnak nyilatkozva elmondta: a választókerületéhez tartozó 19 település közül egyedül Hódmezővásárhelyről nem kapott fejlesztési elképzeléseket. A nyilvános lebukás miatt eszét vesztett Márki-Zay korábbi sajtótájékoztatókra hivatkozva bizonygatja, tárgyalt a fejlesztési elképzeléseiről az országgyűlési képviselővel, mindezzel azonban csak saját magát leplezi le, hiszen a hivatkozott sajtótájékoztatón szó szerint azt mondja a látszatpolgármester: megállapodott Lázár Jánossal, hogy „írásban rögzítjük azokat a javaslatokat, amiket én magam szeretnék betenni a város stratégiai fejlesztési tervei közé”. Ilyen javaslat a mai napig nem készült.

Felidézhetjük azt is, hogy Lázár János még ezt megelőzően, a sajtó széles nyilvánossága előtt, május 29-én szót kért a város közgyűlésén, és arra kérte a polgármestert, foglalja össze az elképzeléseit, terveit a város jövőjére vonatkozóan és ezekől folytasson egyeztetést a képviselő-testület tagjaival, hogy a politikai harcok helyett elindulhasson a munka a város fejlődéséért. A látszatpolgármester ilyen javaslatot a mai napig nem tett, egyzetetést a város jövőjéről mindeddig nem kezdeményezett.

A nyilvános lebukás miatt Márki-Zay most a közösségi médiában bizonygatja saját alkalmasságát olyan „városstratégiai fejlesztési elképzelésekkel”, mint cross-bmx kerékpáros pálya a Hódtóban, vagy erdei túraútvonalak kialakítása a Kása erdőben, és olyan, minden terv, konkrét elképzelés, vagy vizsgálat nélküli javaslatokat puffogtat, mint a tram-train útvonal meghosszabbítása a Kutasi úton. Ilyen, minden konkrétum nélküli ötletelésre bárki képes, a polgármestertől talán egy kicsit többet várnának a hódmezővásárhelyiek.

Márki-Zay Péter továbbra sem tesz mást, mint amit az elmúlt hónapokban: hazudozik, dumál, ellentétet szít és magyarázkodik. A saját politikai karrierje és jövője továbbra is sokkal fontosabb számára, mint Hódmezővásárhely fejlődése, a politikai szembenállás és harc fenntartása pedig elemi, személyes érdeke, hiszen addig sem kell a városért dolgoznia.

Fidesz-Magyar Polgári Szövetség

Hódmezővásárhelyi Szervezete