Márki-Zay Péter

Már a parlament alakuló ülése előtt felreppent a híresztelés, és azóta is tartja magát a szóbeszéd, miszerint Hadházy Ákos új pártot alapít – írja a Magyar Hírlap.

A lap korábban megírta, és a Promenad szerkesztősége is beszámolt róla, hogy az LMP-ből távozó politikus a hódmezővásárhelyi polgármesterrel, Márki-Zay Péterrel együtt tervezi a pártalapítást, és valószínűleg csatlakozik a szegedi polgármester, Botka László és a veszprémi exképviselő, Kész Zoltán is.

Erre utal az is, hogy Hadházy májusban az LMP tisztújítása előtt pár nappal, mikor már tudnia kellett, hogy nem kap többé vezető pozíciót a pártban, Márki-Zaynál tett látogatást, akivel Botka köztudomásúan szoros szövetséget tart fenn.

A lap úgy tudja, az előkészítés már célegyenesben van, összegyűlt a szükséges tizenöt alapító és Hadházyék a megfelelő pillanatot várják, hogy „minél nagyobbat robbanjon” a hír. Talán épp augusztus 20-át, amikor a hódmezővásárhelyi ünnepségen Hadházy, Márki-Zay és Róna Péter, az LMP-t szintén elhagyó közgazdász tart közös pódiumbeszélgetést. A Fidesz jelöltje által megnyert nyolcadik kerületi polgármester-választás után maga Hadházy is tett egy sejtelmes utalást, mikor a Facebookon azt írta: „így nem fog menni. Más úton, másképpen kell felépíteni az új ellenzéket” – írják.

Forrás: magyarhirlap.hu