Újraélesztő készülékekkel menthetnek életet a Kormányablakokban 3

A társadalmi szerepvállalás jegyében kilenc újraélesztő készüléket szerzett be a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A defibrillátorok megye szerte a kormányablakokba kerülnek.

-Ezt a társadalmi szerepvállalást, ezt a plusz feladatot az indokolta, hogy az elmúlt években mindenképpen szükségét éreztük annak a gondoskodásnak, amellyel az ügyfelek irányába nyitunk

-fogalmazott Juhász Tünde kormánymegbízott. Kiemelte, 2016- ban a Csongrád Megyei Kormányhivatal volt a kezdeményezője egy olyan informatikai alkalmazás kifejlesztésének, amely felmérte a megyében található félautomata készülékeket és létrejött egy olyan adatbázis, amely megmutatja, hol találhatóak a megye különböző pontjain.

Újraélesztő készülékekkel menthetnek életet a Kormányablakokban

Idén pedig kilenc új készüléket szereztek be, amelynek használatát oktatáson sajátíthatják el a Kormányablakok munkatársai. Elsőként a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal épületébe került defibrillátor, de a többit is folyamatosan elhelyezik majd a Kormányablakokban – hangzott el a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón.

-A kormányablakok azok a helyek, ahol nagyon sok ügyféllel dolgozunk. Itt Hódmezővásárhelyen naponta 600-800 fő fordul meg

-fogalmazott, majd kiemelte, éppen ezért van itt a helye egy ilyen segítségnyújtási lehetőségnek.

Újraélesztő készülékekkel menthetnek életet a Kormányablakokban 1

Csáki Zsolt földhivatali ügyintéző is részt vett azon az oktatáson, ahol az életmentő készülék használatát sajátíthatták el a hivatal dolgozói. Mint mondja, a készülék használata roppant egyszerű ezért adott esetben bárki tud segíteni a veszélybe került embertársán.