Lázár: minden településen várom a felvetéseket, problémákat 5

Az eddigiektől eltérően nem csak Vásárhelyen és Makón, hanem a kistelepüléseken is tart fogadóórát Lázár János. Az országgyűlési képviselőhöz elsőként Mártélyon fordulhattak a lakosok. Összesen huszonegyen keresték fel a politikust.

Csütörtök délelőtt várta a mártélyiakat a helyi polgármesteri hivatalban Lázár János. Az alkalom rendhagyónak bizonyult, ugyanis korábban még nem volt rá példa, hogy az országgyűlési képviselő Hódmezővásárhelyen és Makón kívül tartson fogadóórát.

Lázár: minden településen várom a felvetéseket, problémákat 3

– Minél többször szeretnék a térségben élőkkel találkozni, ezért változtatok a fogadóórai szokásaimon: a választókerület mind a 19 településén próbálok válaszolni a kérdésekre, felvetésekre és megoldást találni a nehézségekre, problémákra – nyilatkozta a politikus, akihez Mártélyon 21-en fordultak.

A megjelentek mezőgazdasági támogatások iránt is érdeklődtek. Mint elhangzott, a tanyavillamosítási pályázatok kapcsán a kormány hamarosan eredményt hirdet, ami által 26 mártélyi tanyában lesz villamosítás, vagy kapacitásnövelés.

Lázár: minden településen várom a felvetéseket, problémákat 10

Természetesen a beruházásokról is szó esett. A községben jelenleg egy bölcsődeépítést készítenek elő, valamint új gyógyszertárt is kialakítanak. Vásárhely és Mártély között pedig folyamatosan zajlik az útépítés, ami jelentősen megkönnyíti majd a közlekedést.

A politikus egyik fő célja, hogy a vásárhelyi-makói térség kiemelt turisztikai övezetté váljon. Emiatt új kempinget terveznek Mártélyon, amivel elsősorban a fiatalok igényeit szeretnék kielégíteni.

Lázár: minden településen várom a felvetéseket, problémákat

A fogadóórán minden korosztály képviseltette magát. A legfiatalabb talán Böngyik Dávid volt, aki az építőipari cégével kapcsolatban kért segítséget a honatyától. – Óvodákat, iskolákat újítunk fel. 17 fővel dolgozunk, ezt szeretném elsőként 50-re, majd még tovább emelni – mondta a 25 éves helyi vállalkozó, aki pályázati támogatást igényelne a céljaihoz.

Lázár: minden településen várom a felvetéseket, problémákat 9

A politikus legközelebb augusztus második felében, Csanádpalotán folytatja fogadóóra-körútját.

Lázár: minden településen várom a felvetéseket, problémákat 1 Lázár: minden településen várom a felvetéseket, problémákat 2 Lázár: minden településen várom a felvetéseket, problémákat 4 Lázár: minden településen várom a felvetéseket, problémákat 8Lázár: minden településen várom a felvetéseket, problémákat 6 Lázár: minden településen várom a felvetéseket, problémákat 7