Bálint Gabriella

Szerdán délután ül össze a kistérség négy polgármestere, hogy döntsön a Kapcsolat Központ főigazgatói posztjáról.

Hosszú hetek vitái előzték meg a mai napot. Bálint Gabriellának június 30-án lejárt a főigazgatói megbízatása, így a Kapcsolat Központot fenntartó Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulásnak (HTKT) pályázatot írt ki az intézményvezetői posztra.

Mártély, Mindszent és Székkutas képviselő-testülete a határidő előtt tárgyalt is arról, kit javasolnak a legnagyobb szociális ellátó központ élére. Mindhárom település Bálint Gabriella pályázatát tartotta a legalkalmasabbnak. Borsos József, Mártély polgármestere úgy fogalmazott, addig semmi értelme sincs személyi változtatásban gondolkodni, míg Bálint Gabriella nem dönt úgy, hogy vissza kíván vonulni, hiszen nincs nála tökéletesebb ember és szakember erre a tisztségre.

– Szívem szerint nem is öt, hanem tíz évre választanám meg újra főigazgató asszonyt, akit nemcsak Csongrád megye, hanem az egész Dél-Alföld legkiválóbb ilyen irányú szaktekintélyének tartok – ezt már Zsótér Károly, Mindszent polgármestere mondta Bálint Gabrielláról.

Szél István, Székkutas első embere pedig azt elevenítette fel portálunknak, hogy Bálint Gabriellával szemben mindig a kiváló, gondos szakmai munka volt az elvárás, aminek a szakember maximálisan meg is felelt ebben a rendkívül érzékeny szociális szférában.

Hódmezővásárhelyen azonban Márki-Zay Péter polgármester nem vitte közgyűlés elé az ügyet. A település első embere azt mondta, önállóan is tudja képviselni a várost a társulás erről szóló ülésén.  Márki-Zay Péter politikai okokra hivatkozott, kijelentette, nem támogatja Bálint Gabriellát, mivel nem látja biztosítottnak a „megfélemlítés nélküli” működést (tekintve, hogy a főigazgató a vásárhelyi KDNP elnöke).

Bálint Gabriellát támogatja a vásárhelyi közgyűlés

A fideszes többségű grémium azonban június 22-én megszavazta, hogy tartsanak rendkívüli közgyűlést erről, ugyanis a korábbi években mindig nyilvánított véleményt a testület ilyen kérdésekben.

Mivel a polgármester csak július 6-ra hívta össze a rendkívüli közgyűlést, ezért július 1-től átmenetileg a gazdasági igazgató vezeti a Kapcsolat Központot. Az ülésen azonban a többség Bálint Gabriellát támogatta, így Márki-Zay Péter ezt az álláspontot köteles képviselni a négy polgármester találkozásakor.