"Ha nem lenne a támogatás, két-három éven belül bezárnék" 11

Mutatjuk a legfontosabb híreket.

Kezdetben keleten lehet több felhő az égen, itt gyenge eső is előfordulhat, majd napközben a napos idő mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre is számítani kell, elszórtan egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat, miközben nyugat felől megkezdődik a felhőzet megvastagodása – írja az Időkép.

Tegnap megírtuk, hogy megdöntötte egyéni csúcsát Pászti Alex Győrben. Beszámoltunk arról is, hogy januártól kiszorulhatnak az import tejek a magyar boltokból.

Köszöntjük a Amália névnapot ünneplőket!

Ezen a napon történt:

  • 1940 – Franciaország németektől meg nem szállt területén, a Francia Államban, megalakul a kollaboráns Vichy-kormány, élén Henri Philippe Pétain marsall teljhatalmú állam- és kormányfővel.
  • 1941 – Az Egyesült Államok kiutasítja a német konzulátus tagjait.
  • 1962 – Fellövik az első amerikai távközlési műholdat (Telstar–1), melynek segítségével televíziós közvetítés történik az USA és Nagy-Britannia között.
  • 1985 – A francia titkosszolgálat az új-zélandi Auckland kikötőjében elsüllyeszti a Greenpeace környezetvédő szervezet Rainbow Warrior nevű hajóját. Franciaország honvédelmi minisztere az ügy miatt később lemondásra kényszerül.