Mélyrepülésben a forint

Multinacionális cégek vezetői, dúsgazdag földbirtokosok, nagyvállalkozók, milliomosok és adócsalók. Egy közös bennük: mindannyian Márki-Zay Péter mögött állnak. Kik a polgármester valódi támogatói, és vajon milyen érdekeket akarnak érvényesíteni? A Promenád az új városvezetés mögött álló milliomosok nyomába ered.

Klasszikus oknyomozó cikksorozatba kezdünk a következő hetekben: olvasóink jelzései alapján a helyi politikai-gazdasági életben szabad szemmel is jól látható mozgásokat derítjük fel. Hisszük, hogy az olvasóknak joguk van tudni, kik azok, akik a háttérből bár, de alakítják, formálják a Vásárhelyi közéletet, és ezen keresztül városunk jövőjét.

A polgármester támogatóinak nyomába eredünk, azokra az eddig titokban tevékenykedő gazdasági csoportokra és személyekre világítunk rá, akik pénzzel, befolyással, kapcsolatrendszerrel, vagy a gazdasági érdekérvényesítés és támogatás egyéb eszközeivel a függöny mögül mozgatják a szálakat.

A gazdasági, pénzügyi és hatalmi érdekek, a baráti, rokoni és üzlettársi szálak sűrű szövetében összetett, de jól felrajzolható gazdasági kapcsolatrendszerre bukkantunk: nagyvállalatok és multicégek vezetői, nagyvállalkozók, földbirtokosok és adócsalók csapata tevékenykedik a színfalak mögött.

Lapunk utánajár, kik ezek a különös pénzemberek, és milyen érdekeket akarnak érvényesíteni a vásárhelyi közéletben. Kövesse sorozatunkat a rejtőzködő vásárhelyi milliomosokról!

Fotó: illusztráció