Nemsokára elbúcsúzhat Magyarországtól Magda Marinko

Jövő januárban elméletileg szabadulhatna az 1995-ben életfogytiglanra ítélt szabadkai sorozatgyilkos, Magda Marinko, akit 1994. január 28-án fogtak el a magyar rendőrök. Az ítélet szerint 25 év elteltével vizsgálható felül a feltételes szabadlábra helyezése, ám a vajdasági bűnöző nem szabadulhat, azonnal átadjuk Szerbiának, ahol negyven év fegyház vár rá ugyancsak sorozatgyilkosságért.

Elméletben már csak hónapokat tölt a magyar fegyházban Magda Marinko, a „délvidéki terminátor”, akit jogerősen 1995-ben ítéltek életfogytig tartó fegyházra. Feltételes szabadlábra helyezését 25 év elteltével vizsgálhatják, erre január végén kerülhet sor – írja a Magyar Idők.

A cikk szerint a négy ember meggyilkolásáért elítélt szerb állampolgárt büntetése letöltése után ki kell utasítani az országból. Így feltételes szabadulása helyett kommandós kísérettel, kéz- és lábbilincsben a magyar–szerb határra szállítják majd, hogy átadják a szerb hatóságoknak.

Szerbiában a hírhedt Arkan kapitány nevével fémjelzett szabadkai halálkommandó tagjaként elkövetett bűnökért, öt gyilkosságért halálra ítélték, ám az országban 2001-ben megszűnt a halálbüntetés, így Magda Marinkóra újabb 40 év fegyház vár – 96 évesen szabadulhat, ha megéri.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható el.

Fotó: MTI