Mérai Maja korosztályos Európa-bajnok lett

100%-os teljesítménnyel nyerte meg a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságot. Az együttesnek a vásárhelyi születésű Mérai Maja is tagja volt – írja az Oldalvonal.

Hibátlan teljesítménnyel rukkoltak elő a lányok a Göteborgban megrendezett kontinensviadalon. A csoportból könnyedén léptek tovább, majd a középdöntők során sem akadt olyan válogatott, amely meg tudta volna szorongatni a mieinket.

A döntőben aztán Franciaország legjobb U16-os leányai ellen bizonyíthattak ifj. Kiss Szilárd tanítványai. A legfényesebb érem sorsáról döntő találkozón a megszokott módon kezdtek a magyarok, a félidőre hatgólos előnybe kerültek, a franciák viszont innét még képesek voltak felállni, a következő 30 perc végére egyenlíteni tudtak, így végül hosszabbításban, 31-30-ra győzött a leány U16-os kézilabda-válogatott.

A csapatnak a korábban HLKC színeiben versenyző Mérai Maja is szerepet kapott, aki két évvel ezelőtt igazolt a NEKA-hoz. Maját az All Stars csapatba is beválogatották.

Forrás: oldalvonal.hu
Fotó: MKSZ