Embercsempészeket tartóztattak fel Röszkén

Megnövekedett a várakozási idő szombatra a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a személyforgalomban. Az utazóknak három órát kell várakozniuk.

A dinamikusan megnövekedett forgalom miatt a várakozási idő 2018. július 7-én délre elérte a három órát.

Az utazóknak Szerbia felé célszerű másik határátkelőt választani. Használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget, a Röszke Közúti, illetve a Bácsalmás Közúti Határátkelőhelyet. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett Hercegszántó és Tompa a nap 24 órájában elérhető. A rendőrség a hétvégén ismét erős határforgalomra számít Csongrádban.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinforovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!