Ennyire a Fidesz „üldözöttje” Szabó Pál

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott válaszközleményében reagált a Fidesz közleményére.  Változtatás nélkül közöljük a közleményt.

Válaszközlemény

„Vihar a biliben”

A hódmezővásárhelyi Fidesz szervezete már a július 2-i közleményében sikeresen vihart kavart egy biliben. Ezt a vihart a tegnapi (júl. 5-i) közleményében úgy látszik – a hazánkat is elért felmelegedés légköri hatására – sikerült tornádóvá turbóznia. Mert immár, hagyományt teremtő erővel, oly mértékben elkerüli az igazmondást, hogy ilyen balszerencse szinte példátlan városunk hosszú történetében.

1.)    Nem felel meg a valóságnak az, hogy jövedelem-növekedésemet ne közöltem volna az illetékesekkel, ezt bizonyítja 2018. januári vagyonnyilatkozatom, amely akkor is nyilvános volt és jelenleg is megtekinthető a város honlapján. A néhai Almási István polgármester úr által számomra biztosított lakbérkedvezmény visszavonásig érvényes. Ennek visszavonását nem nekem kell kezdeményeznem.

2.)    A közlemény szerkesztője megint összeveszett a naptárral. Tudniillik a vásárlásra vonatkozó szándékomat 2017. szeptember 25-én nyújtottam be az önkormányzathoz. A vásárlási szándékom jóváhagyásáról 2018. február 20-án kaptam értesítést. Mindez okiratokkal egyértelműen bizonyított. Így tehát az általam a legutóbbi rendes közgyűlésen, 2018. június 22-én benyújtott önálló képviselői indítványra nekem már nem volt szükségem, mivel az önkormányzat sem hozhat időben visszaható hatályú rendeletet. Az indítványt hasonló szándékú bérlőtársak megkeresésére nyújtottam be, amelyet a Fidesz mind a 10 önkormányzati képviselője egyhangúan megszavazatott. Így tehát szemen szedett hazugság az az állítás, hogy indítványommal saját magamnak bármilyen előnyt is szereztem. Ennek állítása rágalmazás, amely büntetőjogi kategória.

3.)    Az időközi polgármester választáson a vásárhelyiek a Tisztességéről és Becsületességről egyértelmű véleményt mondtak. Elvárható lett volna, hogy egy ilyen vélemény hatására a több mint kétharmados Fideszes többségű képviselőtestület feloszlassa magát. Amennyiben jelenlétem a testületben megfekszi a gyomrukat, és nem tudják elviselni függetlenségemet, ezt az önfeloszlatást még most is megtehetik. Így teljesülhet az a vágyuk, hogy én is megváljak képviselői mandátumomtól.

Szabó Pál, PhD.

független önkormányzati képviselő                                                                                                            Hódmezővásárhely, 2018. július 6.