Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 7

Balesetveszélyes játékokra, szabadidős eszközökre hívták fel a figyelmet olvasóink a Hódtóban. Meglehetősen elhanyagolt a sportcentrum melletti játszótér és extrém sportpálya, holott rendszeresen kötelező lenne ellenőrizni.

Több olvasónk is megkereste szerkesztőségünket: még soha ilyen rossz állapotban nem látták a Hódtói Sportcentrum melletti füves területen lévő játszóteret és extrém sportpályát.

Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 16

A játszóteret és a pályát egykor a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány kezdeményezésére alakították ki. A civil szervezet az átadást követően az önkormányzat gondjaira bízta azt, így nem meglepő, miért állnak sokan értetlenül az előtt, hogy ennyire elhasználódtak az ottani eszközök.

Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 19

Úgy tudjuk, a játszótereken háromévente kötelező biztonságtechnikai vizsgálatot végezni, azonban a város feladatai közé tartozik, hogy napi, illetve heti rendszerességgel felügyelje ezeket a gyermekek számára kialakított területeket. Ide tartozik például a homoklazítás és -tisztítás, a csavarok meghúzása az ütéscsillapítás okán, és a sérülés-, illetve balesetveszélyes játékok eltávolítása a kicsik biztonsága érdekében.

A balesetek ugyanis egy pillanat alatt megtörténhetnek. Elég csak arra gondolnunk, hogy idén májusban egy 6 éves kisfiú a kezét törte a szegedi Honvéd téri játszótéren. A szülők szerint az okozta a tragédiát, hogy az egyik csimpaszkodó meglazult, így a gyermek a magasból a földre zuhant.

Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 13

Mint ahogy az a fotóinkon is látszik, valóban látványosak a problémák az érintett helyeken. A játszótéren némelyik padnak nincs ülőkéje, a kukának nincs alja, az egyik mászókának hiányzik egy része, valamint a kút kinézete is hagy némi kívánnivalót maga után. De olyan játékok is akadnak, melyekből kiállnak a csavarok.

Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 1

Nem különb a helyzet az extrém pályánál sem. A plexikerítés megrongálódott, az sérülést okozhatna a gyerekeknek és azoknak, akik nem vigyáznak. Az ugrató megkopott és a falemezek korhadtak, ami által könnyen baleset lehet a sportolás és szórakozás vége.

Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 3

Természetesen az önkormányzatot is megkeressük az ügyben. Amint reagálnak, frissítjük cikkünket.

További fotók:

Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 12 Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 11 Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 10

Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 8

Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 6

Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 2 Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya

Borzasztó állapotok a Hódtóban: lepukkant a játszótér és az extrém pálya 20