Robbanás Szentesen: idős férfit mentettek ki a romok alól

Mutatjuk a megyei katasztrófavédelem hétvégi összefoglalóját.  

Negyven körbála lángolt szombaton délután Felgyő külterületén. A csongrádi és a kiskunfélegyházi tűzoltók három egysége érkezett a helyszínre, az oltást egy erőgép is segítette. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Úttestre hasadt egy nagy méretű faág szombaton délután Hódmezővásárhelyen, a Rekettye utcában. A város hivatásos egysége végezte el a műszaki mentést. Pár perccel később Szegeden is riasztották az egységeket, a Katona József utcában dőlt meg egy fa, amely a lakóházat is veszélyeztette. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Tíz hektáron égett a kiszáradt aljnövényzet vasárnap kora délután Szentes közelében. A szentesi és az orosházi egységek érkeztek a helyszínre, a tűzoltók három vízsugárral végezték el az oltást. Személyi sérülés nem történt, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott nagy károkat a környezetben.

Üzemanyaggal szennyeződött az úttest Szentesen, a Szarvasi úton, amikor egy motoros árokba sodródott. Vasárnap délután riasztották a szentesi egységeket, a tűzoltók forgalomkorlátozás mellett felitatták az üzemanyagot. A motoros könnyű sérüléseket szenvedett.

Fotó: Illusztráció