Kisbékák lepték el a Gyarmatit

A hétvégén rendezték Hódmezővásárhelyen a Hód Úszó SE szervezésében a Béka Derby-t, ahol az úszósport utánpótlás korú versenyzői csaptak a habok közé. A hódmezővásárhelyi békák kiemelkedően szerepeltek, több fiatalra is érdemes lesz később figyelmet fordítani – írja az Oldalvonal.

A Béka Derby-n huszonkét egyesület 108 sportolója 345 rajtot hajtott végre. A legkisebb korosztályban a 2010 és 2011-es korosztály versenyzett. A Hód Úszó Se-től 11 versenyzőből 9-en vállalták a versenyt.

Mérai Janka, Hamvas Réka, Hamvas Rebeka, Kozma Jázmin, Nagy Olivér, Tóbiás Endre, Lénárt Imre Bálint, Szabó Marcell, Rabie Ádám. Legeredményesebben a fiú gyorsváltó szerepelt a Nagy Olivér – Szabó Marcell – Rabie Ádám – Lénárt Imre Bálint összeállításban, ahol kiemelhető Bálint eredménye, aki még egy éve úszni sem tudott. A versenydrukkal még sokat küzd a fiú, egyéni számban így a  15. helyen végzett 50m gyorson. Viszont a váltóban a csapatért óriásit úszott,38:88-as ideje (a harmadik helyet is jelenthette volna) jelzi, hogy érdemes a jövőben figyelni rá. Egyéniben Nagy Olivér szerepelt a legjobban, aki egy 5. és 6. helyett szerzett 100 m illetve 50m gyorson. Olivér az előző versenyéhez képest is javítani tudott, időeredménye aranyjelvényes szint, ami dicsérendő, hiszen féléve még a  minősítőt szerezte meg. A csapatból kiemelkedett még a Hamvas testvérpár eredménye, akik szintén több másodpercet javulva ugrottak a középmezőnybe. A csapatnak ezzel a versennyel lezárult a versenyszezon, ezután levezető edzések és játék vár a legkisebbekre.

A szünet ideje alatt a náluk is kisebbeké lesz a főszerep, hisz megkezdődtek az úszótanfolyamok a Hód Úszónál, ahová várnak minden leendő kisbékát.

Forrás, fotó: oldalvonal.hu