Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhely mesés meseregénye, lopakodó kvótaveszély, feldarabolt Jobbik, kenyérre kent Görbicz Anita. Hétfői koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Pörgés

Vásárhely mesés meseregénye.

Megjelent Irene Gook Lelkek Mezeje (avagy egy kislány vándorlása) című meseregénye, az írói név mögött Gulicska Irén áll, akit segítő alapítványa révén sokan ismernek Hódmezővásárhelyen – írja a Delmagyar.hu.

„Öt évvel ezelőtt, biciklizés közben kezdett pörögni egy mese az agyamban. Hazamentem, meg is írtam az első 20 oldalt, ami hosszú időre bekerült a virtuális íróasztalfiókomba. Majd elővettem, és sorról sorra megszületett a meseregény. Elküldtem egy kiadónak. A sok pozitív ajánlás között azonban kaptam egy olyan kritikát, ami a kedvem szegte. Két évig hevert a kézirat kiadatlanul – mesélte a regény születésének körülményeit Gulicska Irén.”

A Lelkek Mezejére visz el könyvével – A hódmezővásárhelyi írónő, Gulicska Irén folytatja a meseregényt

Öt évvel ezelőtt, biciklizés közben kezdett pörögni egy mese az agyamban. Hazamentem, meg is írtam az első 20 oldalt, ami hosszú időre bekerült a virtuális íróasztalfiókomba. Majd elővettem, és sorról sorra megszületett a meseregény. Elküldtem egy kiadónak. A sok pozitív ajánlás között azonban kaptam egy olyan kritikát, ami a kedvem szegte.

Törésvonal

Napirenden a kvótaveszély.

Megmaradt a törésvonal a bevándorlás kapcsán, a „józan ész időt nyert”, de a Soros-hálózat napirenden akarja tartani a migránsbetelepítés ügyét – elemez a Magyar Hírlap Online-on Kiszelly Zoltán politológus.

„Kétségtelen, a külső határvédelem terén egyértelmű győzelmet aratott a magyar út, ám Merkeléknek ez csupán az első lépés. Mi helyben segítenénk, a bevándorláspártiak továbbra is betelepítésben és elosztásban gondolkodnak, fejtegette. Nem lesz könnyű a zárt menedékkérő táborok, az úgynevezett hotspotok kialakítása sem, ami további konfliktusokhoz vezethet, ahogy a visszatoloncolások kivitelezése is nehézséget jelent. Számos kérdésre tehát nincs még válasz. Kétségtelen a kvóta ellenfelei jelen állás szerint többen vannak, ám a Soros-hálózat láthatóan napirenden akarja tartani a kérdést.”

Győzött a józan ész, de marad a kvótaveszély

Eső előtt köpönyeg – fogalmazott a jövő évi költségvetés kapcsán lapunknak Kiszelly Zoltán politológus, akivel értékeltük a múlt heti uniós csúcsot és a hazai ellenzék helyzetét is. A kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el.

Szakadék

Darabokban a Jobbik.

Az önkormányzatokba, megyei közgyűlésbe bekerült jobbikos 13 százaléka hagyta el a pártot az utóbbi időben, és a Népszava Online szerint Novák Előd is egyre lelkesebben vesz részt a Mi Hazánk mozgalom szervezésében.

„A Jobbik elnöksége azonban nem hagyott számukra más megoldást – utalt rá Novák Előd, hogy a közreműködésével létrehozott platformot a Jobbik vezetői illegitimnek minősítették, Toroczkait kizárták a pártból, Dúrót pedig a parlamenti frakcióból. ‘Belelöktek minket a szakadékba, de úgy látszik, sikerült átjutnunk a másik oldalra’ – konstatálta.”

A falvakban fájhat leginkább a Jobbiknak a pártszakadás

Az önkormányzatokba, megyei közgyűlésbe bekerült jobbikos 13 százaléka hagyta el a pártot az utóbbi időben, vezetői mégsem aggódnak. „Visszanyertem a lelkesedésemet” – jelentette ki Novák Előd, akit arról kérdeztünk, miért vállal szerepet a Jobbikból kizárt Toroczkai László ásotthalmi polgármester pártja, a Mi Hazánk Mozgalom szervezésében.

Türelem

Kenyérre kenve.

Kistestvért szeretne gyermekének Görbicz Anita, a válogatottságtól visszavonuló klasszis kézilabdázó – erről ír a Blikk Online.

„Próbálunk családként, hármasban sokat együtt lenni, ez fontos nekünk. Ottó szereti, ha otthon vagyok. Mindig mondom is, hogy a férfiak keveset tudnak meglenni nők nélkül – viccelődött a kézis. – Persze, én is szeretek otthon lenni, az a nyugalom helye számomra. Édesanyaként sokkal türelmesebb vagyok a civil életben és a kézilabdapályán is. Boldizsár nagyon megváltoztatott, amióta világra jött, például szinte semmi keménység sincs bennem, kenyérre lehet kenni.”

„Szeretnénk, ha Boldinak lenne egy testvére” – Magánéleti terveiről vallott Görbicz Anita

A Győri Audi ETO négyszeres Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázója elárulta, férjével, a volt válogatott labdarúgó Vincze Ottóval (43) ismét babát szeretnének. Görbicz tavaly jelentette be, hogy visszavonul, mivel szeretne több időt tölteni a családjával. Nehezen élte meg, amikor több hetes edzőtáborba indult, s kisfia, Boldizsár (3) nem értette, miért kell ennyi időt távol töltenie édesanyjától.