Erős forgalom várható a röszkei és a csanádpalotai autópálya-átkelőn

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelőnél – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Juhász Árpád elmondta, a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán vasárnap délelőtt a személyautóknak 3, a buszoknak 2 órát kell várniuk, a belépő oldalon 1-1 órás a sor. Szintén erős a forgalom a röszkei közúti átkelő a kilépő oldalán, ahol egyórás várakozásra számíthatnak az autósok.

Románia felé a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is egyórás a várakozási idő. A gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa vagy Tiszasziget felé kerülni. Utóbbi átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori, nagylaki vagy battonyai közúti határátkelőt.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfooldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.