Meglepetéssel is készült a Steiner Béla Városi Kórus mai koncertjére 1

Nagy sikerű koncerttel köszönt el az évadtól a Steiner Béla Városi Kórus. A Tornyai múzeumban még meglepetéssel is szolgáltak a majd százfős közönségnek.

Remekbe sikerült a tavaly alapítója nevét felvevő Steiner Béla Városi Kórus, ma délutáni, a Tornyai János Múzeum Vásárhely 20. századának – a Vásárhelyi Őszi Tárlatot elindító – művészetét bemutató termében rendezett, szezonzáró koncertje. A Távol jársz című koncertre a kórus meglepetéssel is készült, hiszen Buza András karnagy énekelte el Schubert: Ave Maria című dalát, illetve a városi kórusegyesület vezetője Ábrahám Istvánné a német hegedűs Oscar Rieding: h-moll hegedűversenye első tételét játszotta el, a tavalyi Bessenyei-díjat kapott Borsos Annamária zongorakíséretével.

Hallgassa meg Búza András karvezetőt, aki először arról kérdeztünk, miért vette fel a Városi Vegyeskar Steiner Béla zeneszerző nevét:

Meglepetéssel is készült a Steiner Béla Városi Kórus mai koncertjére 2

 

A koncerten elhangzó művek valóban majd fél évezred kórusmuzsikájáról adtak keresztmetszetet. Köztük olyan közismert slágerekkel, mint Daniel Friderici: Baráti kör, Friderick Mendelssohn: Búcsú az erdőtől dalával, vagy Charpentier: Te Deumával.

Hallgassa meg a kórus előadásában Alonso: La Tricotea című spanyol nyelvű, de 98 százalékban halandzsából álló művét, a Steiner Béla Városi Kórus előadásában:

Meglepetéssel is készült a Steiner Béla Városi Kórus mai koncertjére

A Steiner Béla Városi Kórus kiváló előadását tapssal jutalmazta a közönség, mely soraiban a vásárhelyi zeneszerző három lánya, Éva, Judit és Márta is helyet foglaltak.

– Nagyon örülök és büszkeséggel tölt el, hogy a kart alapító édesapám nevét vette fel a kórus. Édesapánk a városban is mindig a zenének élt. Annak is örülök, hogy ha nem is teljes létszámmal működik, de most is csodálatos volt a hangzása – mondta a zeneszerző, zenepedagógus legkisebb lánya, Steiner Márta.

A múzeumban énekelt a Steiner Béla Városi Kórus

steiner kórus (7)
DSC_0846
steiner kórus (1)
steiner kórus (2)
steiner kórus (5)
steiner kórus (4)
steiner kórus (8)
steiner kórus (6)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...