Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhely Horthy-emlékhelye, a gyülekezés egyensúlya, világhálós kamudoktorok, Madár házi hancúrozása. Szombati koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Emlékhely

Vásárhely Horthy sugárútja.

Horthy Miklós utcatáblát tettek ki Vásárhelyen az Ady Endre út sarkán lévő egykori úttörőház ablakába – számol be róla a Delmagyar.hu.

„A Horthy Miklós születésnapján, június 18-án kihelyezett táblát nemzeti színű szalag keresztezi – közölte érdeklődésünkre a vásárhelyi Détár Zoltán, a Vitézi Rend Nemzetvédelmi Tagozatának tagja. Hozzátette: az ablakban, a fal síkján belül található, engedély így nem kellett hozzá, a jelenlegi tulajdonossal pedig egyeztetett erről, ő hozzájárult a kihelyezéshez. Az egykori kormányzó születésének 150. évfordulóján ideiglenes emlékhelyet alakítottak ki ezzel.”

Ideiglenes emlékhely a volt kormányzónak – Horthy Miklós utcatáblát tettek ki Vásárhelyen

A Horthy Miklós születésnapján, június 18-án kihelyezett táblát nemzeti színű szalag keresztezi – közölte érdeklődésünkre a vásárhelyi Détár Zoltán, a Vitézi Rend Nemzetvédelmi Tagozatának tagja. Hozzátette: az ablakban, a fal síkján belül található, engedély így nem kellett hozzá, a jelenlegi tulajdonossal pedig egyeztetett erről, ő hozzájárult a kihelyezéshez.

Gumibot

A gyülekezés egyensúlya.

A jogszabályi változtatások csupán az eddigi anomáliákat rendezik, továbbra is kimondja a törvény, hogy mindenkinek joga van békésen, másokkal közösen tüntetést szervezni – elemez a Magyar Hírlap Online.

„Deák Dániel elemző kijelentette, a magyar hatóságok az elmúlt években a nyugat-európai országok számára is példaértékű módon bonyolították le, illetve biztosították az utcai demonstrációkat. Míg hazánkban akár a több tízezres kormányellenes tiltakozások is mindenféle rendőri túlkapás nélkül zajlanak, addig például Franciaországban rendszeresen gumibotokkal és vízágyúkkal verik szét a megmozdulásokat. Rámutatott egyúttal arra: fontos alapelv, hogy a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével. Ennek érvényesítése érdekében szükséges volt korrigálni a gyülekezési jogról szóló rendelkezéseket, ugyanakkor a mostani változtatások egyáltalán nem csorbítják az állampolgárok jogait, csupán megteremtik a különböző alapjogok közötti egyensúlyt.”

Új gyülekezési szabályok, ellenzéki hisztériakeltés

Németország egyes tartományaiban sem vasárnap, sem ünnepnapokon nem rendezhetnek utcai tiltakozásokat, mások nyugalmának védelme érdekében. Mégsem beszélhetünk arról, hogy ott ne lenne demokrácia, vagy súlyosan korlátoznák az emberi jogokat – mutatott rá Deák Dániel az új gyülekezési törvény miatti tiltakozás kapcsán.

Kamudoktor

A világháló veszélyei.

A szülők több mint fele a közösségi médiából és internetes oldalakról tájékozódik, ha gyermeke egészségéről van szó, a gyermekgyógyászok szerint ez roppant veszélyes – írja a Hirado.hu.

„Szakemberek szerint csupán a közösségi oldalakon olvasott véleményekre veszélyes támaszkodni, hiszen, amelyik gyógymód az egyik gyermeknél hatásosnak bizonyult, még hasonló panaszok esetén sem biztos, hogy egy másiknál használható. Probléma az is, hogy a szülők általában a saját álláspontjukhoz hasonló véleményt keresnek a világhálón.”

Az interneten lévő tévinformációkra hívták fel a figyelmet gyermekgyógyászok

A szülők több mint fele a közösségi médiából és internetes oldalakról tájékozódik, ha gyermeke egészségéről van szó – ez derül ki egy friss felmérésből. A gyermekgyógyászatban dolgozó szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy csupán a világhálóról tájékozódni, – szakember megkérdezése nélkül – olykor veszélyes is lehet.

Hancúr

Madár menetei.

Imádja a családját Erdei Zsolt, aki bár a ringben kemény pofonokat kapott, a legnagyobb kihívásnak mégis három gyermeke nevelését tartja – derül ki a Blikk Online interjújából.

„Igazság szerint ahol három gyermek hancúrozik, ott már elférne egy negyedik is, de ez nem ilyen egyszerű. A páromat, Rékát nagyon megviselte, hogy mindkét közös gyerekünk idő előtt jött világra, ezért sokat küzdöttünk az első hónapokban. Ő már nem szeretné kitenni magát még egy ilyen helyzetnek, amit megértek és tiszteletben tartok.”

Erdei Zsolt: Az apaság keményebb a boksznál

A Madár becenevű egykori profi ökölvívó ma már a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnökeként dolgozik és mellette lelkiismeretes családapa is. A Vasárnapi Blikknek arról is mesélt, bár a ringben kemény pofonokat kapott, a legnagyobb kihívás mégis három gyermekének nevelése. Mondhatjuk, hogy élete nehéz szakaszán van túl?