A nap képe: így néz ki az elcsatangolt maci

Még mindig nem találják az ország medvéjét… Ha esetleg lemaradt volna a tegnapi nap fontosabb eseményeiről, a reggeli kávé mellé most elolvashatja. Mutatjuk a híreket!

Ismét megnövekszik felettünk a felhőzet, sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra, a legtöbb napsütés északkeleten valószínű – írja az Időkép.

A hevesebb zivatarokat felhőszakadás is kísérheti. Erős, északnyugaton viharos lesz a szél. Hajnalban 15-19, délután 24-29 fokot mérhetünk. Nem lesz front térségünkben.

Most pedig következzenek a tegnap fontos eseményei. Vásárhelyig ugyan nem jutott el az ország medvéje, de Csanádalbertinél, Kövegyen és Apátfalván is látni vélték a kalandor mackót. Sőt, még Lázár János is a nyomába eredt. Az erről készült videót ITT tekintheti meg. De arról is beszámoltunk, hogy projektzáróval ért véget 47-es északi elkerülő építése.

Köszöntjük a Pétereket és a Pálokat!

Ezen a napon történt:

  • 1456 – III. Callixtus pápa elrendeli a déli harangozást – a közhiedelemmel ellentétben nem a nándorfehérvári győzelem feletti örömében, hanem a végső csata előtt három héttel, pogányok ellen könyörgésként[1],
  • 1938 – Milan Hodža csehszlovák miniszterelnök az Egyesült Magyar Párt vezetőivel tárgyal, akik az autonóm Szlovákián belüli magyar autonómia megvalósítását sürgetik.
  • 1941 – A román hatóságok a jászvásári pogrom során több mint 13 000 zsidót végeznek ki
  • 1941 – Vidkun Quisling létrehoz egy norvég kollaboráns hadsereget, a Norvég Légiót, amely részt vesz a keleti front hadműveleteiben.

Már csak egyet kell aludni és itt a hétvége!  😎