Hódmező habja

Vásárhelyi állatságok, a FIFA ocsmánysága, Magyarország szépséges királylányai, Kiss Ramóna firenzei romantikája. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Állatság

Szemetes Vásárhely.

Gyűlnek a szeméthalmok a szelektív szigeteken: mégsem tudják rendeltetésszerűen használni a konténereket Vásárhelyen – írja a Delmagyar.hu.

„Az embereknél nagyobb állat nincs! – fakadt ki Zsuzsa, aki a Hóvirág utcában éppen a papíros gyűjtőbe dobálta az oda való hulladékot, de hogy addig eljusson, szeméthegyen kellett átkelnie. – Borzalmas állapotok uralkodnak a kukák környékén, és nemcsak a szelektív helyeknél. A közeli oszlopon van térfigyelő kamera, de a fák lombjától szerintem nem sokat láthat – közölte Zsuzsa.”

Gyűlnek a szeméthalmok a szelektív szigeteken: mégsem tudják rendeltetésszerűen használni a konténereket Vásárhelyen

A vásárhelyi közgyűlés tavaly szeptemberben határozott: megszünteti a városban található 23 szelektív szigetet, amelyek mind a magas házas övezetekben voltak. A döntést az indokolta, hogy a szigetek illegális szemétlerakókká váltak, illetve a kukák tartalma nagyon szennyezett lett, 70-80 százalékban mást tartalmazott – vagyis nem papírt, műanyagot, fémet és üveget.

Tologatás

A FIFA ocsmánysága.

A labdarúgó-vb H-csoportjában az döntötte el a továbbjutást, hogy Japánnak kevesebb sárga lapja volt, mint Szenegálnak: az Origo.hu szerint ez ostoba és ocsmány szabály, aminél biztosan létezik jobb megoldás.

„Bár a japánok futballcsaló tologatása sem volt szép, ők csak azt csinálták, amit ilyenkor kell. Tudták, hogyha semmi sem változik, megelőzik azt a Szenegált, amely nagyon sokáig azt gondolta, hogy majd Kolumbia beviszi őket a nyolcaddöntőbe. Ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a FIFA által alkotott szabályrendszer miatt sárga lapokkal (pontosabban azoknak a számával) döntik el a továbbjutást, miközben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség tisztességes bírókat nem tud delegálni egy-egy mérkőzésre.”

A FIFA ocsmány szabályt alkotott

Hogy dőlhet el a tizenhat közé jutás azon, hogy kinek van kevesebb sárga lapja?

Királylányok

Magyarország szépségei.

Eldőlt, hogy ki az a 16 lány, aki július 8-án a Duna televízióban tovább küzdhet a Magyarország Szépe címért – mutatja be a gyönyörűségeket a Lokál Online.

„A döntős lányok már a felkészítő táborban vannak és gőzerővel készülnek a versenyre: edzenek, angolul tanulnak és igyekeznek a királynőség csínját-bínját eltanulni a tavalyi győztestől, Koroknyai Virágtól. Emellett a négy alversenyen is túl vannak már.”

Ők a Magyarország Szépe döntősei

Eldőlt, hogy ki az a 16 lány, aki július 8-án a Duna Televízión tovább küzdhet a Magyarország Szépe címért. A döntős lányok már a felkészítő táborban vannak, és gőzerővel készülnek a versenyre: edzenek, angolul tanulnak, és igyekeznek a királynőség minden csínját-bínját eltanulni a tavalyi győztest

Romantika

Firenzei szívecske.

Olaszországban romantikázik szerelmével Kiss Ramóna színésznő – olvasható a Blikk Online-on.

„A Barátok Közt szereplője Instagram-oldalára töltött fel egy fotót párjával, Lékai Mátéval. A kép Firenze városában készült egy gyönyörű háttér előtt, Ramóna pedig csak egy szívecskét biggyesztett a bejegyzés mellé.”

Kiss Ramóna Olaszországban romantikázik párjával

A Barátok Közt szereplője Instagram-oldalára töltött fel egy fotót párjával, Lékai Mátéval. A kép Firenze városában készült egy gyönyörű háttér előtt, Ramóna pedig csak egy szívecskét biggyesztett a bejegyzés mellé.