Forgalomba helyezték az északi elkerülőt! 18

A 47-es út elkerülő szakaszának projektzáróján méltatták a Colas és a Délút példaértékű összefogását, ahol Márki-Zay Péter is köszönetet mondott – írja a Magyar Építők. 

A 47-es út Hódmezővásárhelyet elkerülő szakasza építésének projektzáró eseményét csütörtökön tartották. A lap szerint, az ünnepségen Márki-Zay Péter polgármester köszönetet mondott a kivitelező Colas cégcsoportnak és a Délút Kft.-nek a 38,5  milliárd forintos projekt megvalósításért.

Kiemelte, hogy a Csongrád megyei városban a beruházás hatására nőtt az életminőség és csökkent a környezetterhelés, mivel a személygépkocsik száma 50, a teherautóké pedig 75 százalékkal mérséklődött.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója, Nagy Róbert ismertette, hogy a 12,7 kilométeres, kétszer egysávos úthoz kapcsolódóan 440 ezer négyzetméter füvesítése történt meg, 1,6 kilométeren új kerékpárút és 6 kilométeren földút épült.

Kitért arra is, hogy a hat csomópontot tartalmazó útszakasz legkülönlegesebb eleme az összesen 1100 méter hosszú és tízezer négyzetméter felületű kopáncsi körhíd, ilyen jellegű különszintű csomópont az országban az északi elkerülőn kívül még Budaörsnél található.

A kivitelezők részéről Oláh Péter, a Colas Közlekedésépítő Zrt. területi főmérnöke elmondta, hogy a példaértékű összefogásnak köszönhetően sikerült mindent határidőre teljesíteni – számolt be róla a lap.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja el.