Juhász Tünde

Márki-Zay Péter és Botka László legnagyobb megdöbbenésére nem történt változás a Csongrád Megyei Kormányhivatal élén.

Pénteken megírtuk, a miniszterelnök július 1-jétől ismételten Juhász Tündét nevezte ki Csongrád megyei kormánymegbízottnak. A régi-új vezető 2014-től 2018-ig már eredményesen és sikeresen irányította a Csongrád megyei szervezetet, mely országos tekintetben is számos szempontból mintaértékűen működött.

A Promenad.hu úgy tudja, Orbán Viktor személyes döntése volt, hogy ebben a ciklusban is Juhász Tünde vezesse tovább a Csongrád Megyei Kormányhivatalt, ami a kormányfő feltétlen bizalmát jelzi.

Ez annak tükrében bír különös jelentőséggel, hogy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is többször célozgatott arra, könnyen elképzelhető, hogy változás lesz a megyei kormányhivatal és az alá tartozó vásárhelyi járási hivatal rendszerében annak kapcsán, hogy átalakult a kormányhivatalokat koordináló Miniszterelnökség, valamint maga a területi közigazgatás is. A polgármester hétvégi Facebook-prédikációiban arra utalgatott, nem biztos, hogy jól járnak azok, akik távoznak a vásárhelyi városházáról, és a kormányhivatalban vagy a járási hivatalban kapnak állást, mert az átalakulás negatívan érintheti őket.

Információink szerint az MSZP-s szegedi Botka László és Márki-Zay is nagyon bíztak benne, hogy a kormány leváltja a hódmezővásárhelyi kötődésű Juhász Tündét, és bevetették politikai kapcsolatrendszerüket, illetve lobbierejüket ennek érdekében. Erőfeszítéseik azonban nem jártak eredménnyel.

A vásárhelyi polgármester jövendölése tehát nem vált valóra, ami jelzésértékű a tekintetben, hogy a Facebook-prédikációinak további jóslásait is csak ennyire kell komolyan venni…