Molnár Lászlóné

Úgy tudjuk, döntés született róla, hogy a közvetkező önkormányzati választáson nem indítják a jelenlegi vásárhelyi képviselőt, a párt 2010-es és 2014-es polgármesterjelöltjét.

A Promenad.hu-nak a párthoz közel álló forrásai szerint a hódmezővásárhelyi Jobbikban már megszületett a döntés, hogy nem indítják a 2019-es önkormányzati választáson Molnár Lászlóné jelenlegi önkormányzati képviselőt. Informátoraink szerint ez két okra vezethető vissza.

Az egyik a politikai nézetkülönbséghez kapcsolódik. A helyi szervezet meghatározó emberei ugyanis az országosan a pártot uralmuk alá vonó kört, a Vona Gábor, Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton nevével fémjelzett, a balliberálisokkal is összekacsingató, cukisodó (hivatalosan néppártosodó) irányvonalat követik, míg Molnárné – értesültünk – sokkal inkább a Jobbikból most kirekesztett Toroczkai László-féle politika híve. Azaz a jobbikos vásárhelyi képviselő legalábbis szimpatizál a Mi Hazánk mozgalom (párt) politikájával, értékrendjével, célkitűzéseivel. Úgy tudjuk egyébként, ő is azok között volt, akik a tisztújító kongresszuson demonstratív módon hagyták el az üléstermet, miután bejelentették, hogy Sneider – egy legalábbis megkérdőjelezhető tisztaságú versengésben – hajszállal legyőzte Toroczkait az elnökválasztáson.

A másik körülmény, hogy a vásárhelyi Jobbik-tagság körében egyre élesebb és hangosabb az álláspont, miszerint Molnárné már nem képes a Jobbik politikáját megfelelő módon megjeleníteni a városi közgyűlésben, nem képes arra, hogy a párt érdekeinek mentén közelítse meg, értelmezze és kommunikálja a testületi anyagokat; néha úgy tűnik, nem is érti azokat.

Erre bizonyíték, hogy a pénteki ülésen lázasan elemezte, miért ragaszkodik Fekete Ferenc ahhoz, hogy az önkormányzat utalja át a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítványnak a februárban megszavazott 60 millió forintot, amikor – mondta Molnárné – a szervezet 2017. január 1. és június 30. között több mint 7 milliárd forintot kapott. Ebből – folytatta – 5 milliárd ment személyi juttatásra, 2 milliárd dologi kiadásra, így érthetetlennek nevezte, miért kér most az alapítvány 60 milliót a nehéz helyzetben lévő várostól. A politikus azt is számon kérte, miért nevetik ki a képviselőtársai a felszólalása közben. Nem másért kuncogtak a városatyák, mint amiatt, hogy Molnárné mindösszesen három nullát nézett el. Három nullát is.

Ez pedig rendkívül kínos volt a Jobbik tagjainak és szimpatizánsainak, hiszen a kormánypárti és az ellenzéki politikusok egyaránt nehezen tudták visszatartani kacagásukat a nehezen magyarázható baki kapcsán.

Hiszen 7 millió forintról volt szó valójában Fekete Ferenc egy korábbi előterjesztésében, nem pedig 7 milliárdról. Ami korántsem elhanyagolható. Nem véletlenül vetette oda a lemondott sporttanácsnok a jobbikos képviselő asszonynak, hogy „ha nem tudja elolvasni az anyagot, kérjen nyugodtan segítséget”.

Egyelőre nem tudunk arról, hogy Molnár Lászlóné segítséget kért volna.